Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Βγάζουν μεροκάματο με καταθέσεις στις τράπεζες σπέρματος


Στις τράπεζες σπέρματος οι άνδρες λόγω κρίσης

Kάποτε ήτανε ταμπού και θα ακουγόταν ως αστείο αλλά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε όχι πια

Kάποτε ήτανε ταμπού και θα ακουγόταν ως αστείο αλλά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε όχι πια. Η τραγική οικονομική κατάσταση έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες όσο και αλλοδαπούς, στις τράπεζες σπέρματος, αναζητώντας κάποια έξτρα χρήματα.

Τα τηλεφωνικά κέντρα των τραπεζών σπέρματος κυριολεκτικά κατακλύζονται κάθε μέρα από εκατοντάδες τηλεφωνήματα ανδρών οι οποίοι δηλώνουν την επιθυμία να διαθέσουν το σπέρμα τους.

Οι υποψήφιοι δότες μάλιστα διαλέγουν συγκεκριμένες περιόδους, όπως το καλοκαίρι, πριν τις διακοπές, αλλά και πριν τα Χριστούγεννα.
Αν και ο νόμος προβλέπει πως η όλη διαδικασία δεν μπορεί να αμειφθεί περισσότερο από 200 ευρώ, ποσό που θεωρείται αποζημίωση για ιατρικά έξοδα και μετακίνηση, αυτό δεν έχει και απόλυτη εφαρμογή, αφού αρκετές τράπεζες σπέρματος πληρώνουν με τη φορά, από 30 έως 50 ευρώ.

Παρόλα αυτά, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, μόνο ένας στους δέκα δότες πληροί τις προϋποθέσεις.

«Ο δότης δεν μπορεί να διαθέσει το σπέρμα του πάνω από μία φορά την εβδομάδα, ώστε να το κάνει επάγγελμα. Εμείς δίνουμε 50 ευρώ τη φορά. Πάντως έχει σημειωθεί αύξηση τον τελευταίο χρόνο», αναφέρει υπεύθυνος της Τράπεζας.

Κι επειδή έχουμε οικονομική κρίση η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν διστάζει να φορολογήσει το σπέρμα προκειμένου να γεμίσει τα ταμεία. Πλέον το σπέρμα έχει και ΦΠΑ 13%, αν και υπάρχει οδηγία ότι τα προϊόντα του ανθρώπινου σώματος δεν υπόκεινται σε καθεστώς φορολόγησης.

Να σημειωθεί ότι ετησίως γίνονται στη χώρα μας περίπου 1.000 λήψεις σπέρματος από τράπεζες με στόχο την τεκνοποίηση. Οι γυναίκες που αγοράζουν σπέρμα είναι κατά 50% άγαμες Ελληνίδες και άνω των 40 ετών.

metrogreece

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !