Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Υπήρχαν SPA στην αρχαιότητα;


Υπήρχε τουρισμός για λόγους καλλωπισμού ακόμα και τότε;


Τι ταξίδια έκαναν και ποιά μέρη επέλεγαν για να πάνε;

Ο ιατρικός τουρισμός ξεκίνησε από την ανάγκη των ανθρώπων να ταξιδεύουν για να κάνουν θεραπείες ή επεμβάσεις οι οποίες δεν πραγματοποιούνταν στη χώρα που ζούσαν.

Γιατί λέγεται "Ιατρικός Τουρισμός";

Η ανάγκη για προσωρινή μετακίνηση των ανθρώπων από το μέρος της μόνιμης κατοικίας τους σ’ ένα άλλο και η παραμονή τους εκεί για τουλάχιστον 24 ώρες, συνέβαλε στη συσχέτιση του τουρισμού με την ιατρική επιστήμη.

Ποιοι ήταν οι δημοφιλείς προορισμοί 2000 χρόνια πριν!

Οι πρώτες καταγεγραμμένες μετακινήσεις τουρισμού υγείας, σύμφωνα με τον καθηγητή Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Μιχαήλ Ματαράγκα, χρονολογούνται πριν από 2.000 χρόνια και περισσότερο.

Οι πρώτοι ταξιδιώτες συγκεντρώνονταν στις αρχαίες λουτροπόλεις και τους ναούς του Ασκληπιού, θεού της υγείας. Κατά τη Ρωμαϊκή Εποχή, τα Spa και τα θερμαλιστικά κέντρα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή για τη βελτίωση καθώς και την αποκατάσταση της ανθρώπινης υγείας.

Γνωστότερες λουτροπόλεις της αρχαιότητας ήταν η Αιδηψός, το Baaden Baaden και το Spa, απ’ όπου πήραν το όνομά τους και τα κέντρα ευεξίας & αναζωογόνησης.

iatropedia

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !