Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Φθινόπωρο: ώρα για rafting, rappel και hiking στον Εύηνο


Καλύτερη εποχή για να γνωρίσετε την ελληνική φύση, σίγουρα δεν θα βρείτε. Συνδυάστε τις εξορμήσεις με κάποια δραστηριότητα με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών και δεν θα χάσετε…

Αναμφίβολα το Χάνι Μπανιά στη Ναύπακτο αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για rafting και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες καθώς απέχει μόλις 2.5 ώρες από το κέντρο της Αθήνας. Το βουνό και το ποτάμι προσφέρονται αντίστοιχα όλο το χρόνο για πληθώρα δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται από ανθρώπους που αγαπούν όχι μόνο τη φύση αλλά και την περιπέτεια. 

Πάμε για rafting;

H αυξανόμενη ζήτηση στον τομέα των υπαίθριων αθλημάτων οδήγησε στη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που ανταποκρίνονται πλήρως καλύπτοντας τις ανάγκες ακόμα του πιο απαιτητικού επισκέπτη που αναζητά ποιότητα και προσιτές τιμές.

Ο ποταμός Εύηνος, θεωρητικά ένα «εύκολο» ποτάμι 2-3ης βαθμίδος (της κλίμακας 1-5), ενδείκνυται για μια απολαυστική ασφαλή κατάβαση υπό την επίβλεψη έμπειρων οδηγών με φουσκωτές βάρκες ή ατομικά Καγιάκ. Η διαδρομή ξεκινάει από τη γέφυρα του Πόρου και καταλήγει στο Διεθνές Προπονητικό Κέντρο Canoe - Kayak, λίγο πριν τη γέφυρα του Μπανιά.

Το ρεύμα του ποταμού είναι αυτό που καθορίζει την πορεία, ενώ τα κουπιά χρησιμοποιούνται κυρίως για διόρθωση πορείας και αποφυγή εμποδίων.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει:

-Iσοθερμική ειδική στολή

-Aντιανεμικό τζάκετ

-Σωσίβιο

-Κράνος

-Αδιάβροχα παπούτσια.

Φυσικά μην φανταστείτε πώς θα πρέπει να τρέξετε να αγοράσετε όλα τα παραπάνω απλά και μόνο για να περάσετε ένα διαφορετικό σαββατοκύριακο κάνοντας rafting. Οι εταιρείες που εδρεύουν στην περιοχή και ασχολούνται χρόνια με το άθλημα, θα σας προμηθεύσουν με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Αδρεναλίνη και… μπόλικο νερό!

Οι εκπαιδευτές - οδηγοί πραγματοποιούν ασκήσεις πριν από την κατάβαση στην όχθη του ποταμού αναπαριστώντας την διαδικασία της, παρουσία των rafters που περιμένουν υπομονετικά να βραχούν! Η διάρκεια της κατάβασης στο ποτάμι εξαρτάται από τη στάθμη των υδάτων από όπου προκύπτει και η ροή.

Η καλύτερη περίοδος για το rafting είναι το φθινόπωρο, ο χειμώνας και η άνοιξη. Η διαδρομή είναι ευχάριστη ενώ η αδρεναλίνη αυξομειώνεται ανάμεσα στα περάσματα του Εύηνου και τις αμέτρητες εκπλήξεις που αποκαλύπτει.

Ποδηλασία βουνού, αναρρίχηση, πεζοπορία και όχι μόνο…

Η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και η δραστηριοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη χώρα μας εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς δημιουργώντας νέες ανάγκες αλλά και νέες προκλήσεις για το επόμενο βήμα στον τομέα του τουρισμού. Αν λοιπόν το rafting δεν σας αρκεί, δεν έχετε παρά να ασχοληθείτε και με άλλες δραστηριότητες που ήδη αναπτύσσονται στην περιοχή σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να ασχοληθείτε με:

-Mountain Bike

- Αναρρίχηση

-Rappel

-Τοξοβολία

-Πεζοπορία

-Flying Fox.

Οι έμπειροι ιδιοκτήτες του και αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Canoe - Kayak, υποδέχονται τους ενδιαφερόμενους σε ένα φιλικό ζεστό περιβάλλον με καφέ και τοπικές λιχουδιές. Αφού λοιπόν σας δώσαμε την ιδέα, προγραμματίστε την επίσκεψή σας στην περιοχή για κάποιο φθινοπωρινό σαββατοκύριακο αλλά μην παραλείψετε πρώτα να εξασφαλίσετε την κράτησή σας καθώς το… μυστικό του Εύηνου έχει διαδοθεί πολύ!

Πώς θα πάτε:

Από Αθήνα με Ι.Χ μέσω Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, Κορίνθου - Πατρών με κατεύθυνση προς Ναύπακτο, ακολουθώντας τη διαδρομή προς το Θέρμο. Το Χάνι Μπανιά βρίσκεται 15 χλμ. ΒΔ της Ναυπάκτου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα:

Δήμος Ναυπάκτου: 26340 24150

Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου: 26343 - 60000

Αστυνομικό τμήμα: 26340 27258

Ραδιοταξί Ναυπάκτου: 26340 25111

www.clickatlife.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !