Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Ταμείο ανεργίας για ελεύθερους επαγγελματίες


Την καταβολή επιδόματος για τρεις μήνες σε όλους του ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν δουλειά, προχώρησε του υπ. Εργασίας με νέα εγκύκλιο.

Διαβάστε τί θα ισχύσει με τους αυτοαπασχολούμενους ανέργους

Λογαριασμό ανεργίας για αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους συστήνει το υπουργείο Εργασίας, με ειδική εισφορά 10 ευρώ τον μήνα που θα επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ώστε να τους χορηγείται βοήθημα για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών από την διακοπή του επαγγέλματος.
Σε εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, μεταξύ άλλων προβλέπεται:
Οι παλαιοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που παράλληλα είναι ασφαλισμένοι και σε άλλο ταμείο (λόγω παράλληλης απασχόλησης) τόσο για τον κλάδο σύνταξης όσο και για τον κλάδο ανεργίας, υποχρεούνται στην καταβολή της κύριας εισφοράς του νεοσύστατου Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας.
Ο μεν ένας καλύπτει τον μισθωτό από ενδεχόμενη λύση της εργασιακής του σχέσης με τον εργοδότη του, ο δε άλλος καλύπτει τον ελεύθερο επαγγελματία από ενδεχόμενη διακοπή του επαγγέλματός του για τουλάχιστον τρεις μήνες.
Θα εφαρμόζονται όλες οι διατάξεις του ΟΑΕΕ περί καταβολής καθυστερούμενων εισφορών. Η αναλογία των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων που αφορά την κύρια εισφορά του Λογαριασμού, θα αποδίδεται στον ΟΑΕΔ.
Οι προαιρετικά ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν είναι αυτοτελώς απασχολούμενοι, δεδομένου ότι δεν ασκούν κανένα επάγγελμα.
Δεν μπορεί να τύχουν παροχής του Λογαριασμού αυτού, αφού για να υπαχθούν στην προαιρετική ασφάλιση του ΟΑΕΕ έχουν ήδη διακόψει το επάγγελμά τους. Κατά συνέπεια, δεν έχουν υποχρέωση καταβολής της κύριας εισφοράς του Λογαριασμού αυτού.
Σε άλλη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας δίνονται οδηγίες σχετικά με την ασφάλιση των μελών δασικών συνεταιρισμών. Συγκεκριμένα, εξαιρούνται της υποχρεωτικής ασφάλισης του ΟΑΕΕ από την ισχύ του άρθρου 25 του ν. 3846/2010, δηλαδή από 11 Μαΐου 2010.

news247

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !