Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η κρίση στέλνει τους Έλληνες πίσω στα χωράφια

“Η οικονομική κρίση οδηγεί τους Έλληνες πίσω στα χωράφια, τα οποία εγκαταλείφθηκαν πριν αρκετά χρόνια, προκειμένου να καλλιεργήσουν πατάτες, ντομάτες και λαχανικά”, αναφέρει η βρετανική The Independent. “Η χρηματοοικονομική καταστροφή της Ελλάδας ωθεί τους πολίτες στο να επιστρέψουν πίσω, στην απομονωμένη περιφέρεια, για να καλλιεργήσουν τη γη, ώστε να επιβιώσουν από την κρίση”, σχολίασε η βρετανική εφημερίδα.
http://iteaschool.files.wordpress.com/2008/06/resize-of-img_1941.jpg
“Άνεργοι οικοδόμοι, ανθρακωρύχοι και συνταξιούχοι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στις οικογενειακές φάρμες, που τις κληρονόμησαν από την προηγούμενη γενιά, αλλά ποτέ δεν δούλεψαν σε αυτές”, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα κάτοικος της Νάξου. “Δεν βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ”, συμπλήρωσε.

Η The Independent σχολίασε, ότι είναι δύσκολο για την Ελλάδα να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα. “Η χώρα έχει δύο κύρια προβλήματα”, τονίζει η βρετανική εφημερίδα. “Το πρώτο είναι το τεράστιο δημόσιο χρέος, μεγαλύτερο από 170% του ΑΕΠ. Το δεύτερο είναι το πολύ μεγάλο επίπεδο των μισθών. Το κόστος μισθοδοσίας είναι τεράστιο στην Ελλάδα. Μετά την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη το 2001, οι μισθοί εκτοξεύθηκαν στα ύψη, ενώ η παραγωγικότητα παρέμεινε αμετάβλητη. Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές εταιρείες υστερούν σε ανταγωνιστικότητα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες”, συμπλήρωσε.

24h.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !