Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Βροχή για ένα μήνα ... σε μόλις τέσσερις μέρες!

Βροχή για ένα μήνα ... σε μόλις τέσσερις μέρες!
Ρεκόρ βροχόπτωσης στην Κρήτη - Η μικρή ένταση της βροχής ωφέλησε τα ελαιόδεντρα

Όγκος νερού ... ενός μήνα "έπεσε" στην Κρήτη μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου.

Το περασμένο τετραήμερο (από το Σάββατο ως και την Τρίτη) το νησί "υποδέχτηκε" τη βροχή, που όπως αποδείχθηκε, με βάση τις μετρήσεις, ισοδυναμεί με ποσότητα νερού που προηγούμενες χρονιές "έπεφτε" μέσα σε ένα ολόκληρο μήνα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι βροχές του τετραημέρου ισοδυναμούν με βροχοπτώσεις ολόκληρου του μήνα Οκτώβρη! Πιο συγκεκριμένα οι βροχοπτώσεις σε διάφορες τοποθεσίες όπου υπάρχουν εγκατεστημένοι σταθμοί μέτρησης, έχουν ως εξής:

Ασήμι: 87 χιλιοστά

Ηράκλειο: 62 χιλιοστά, τη στιγμή που ο μέσος όρος (με εξαίρεση τον περυσινό, πολύ βροχερό, Οκτώβριο) αντιστοιχεί σε 60 χιλιοστά
Τυμπάκι: 57 χιλιοστά
Αγία Βαρβάρα: 82 χιλιοστά
Ιεράπετρα: 44 χιλιοστά
Κολυμπάρι: 54 χιλιοστά
Σητεία: 19 χιλιοστά
Ρέθυμνο: 44 χιλιοστά
Άγιος Μύρωνας: 57 χιλιοστά
Άγιοι Πάντες: 76 χιλιοστά
Οροπέδιο Λασιθίου: 72 χιλιοστά
Σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά στοιχεία αλλά και αυτά προηγούμενων ετών, αποδεικνύεται ότι η νότια Κρήτη, φέτος, έσπασε κάθε ... ρεκόρ, ενώ η περιορισμένη ραγδαιότητα της βροχόπτωσης αποδείχθηκε εξαιρετικά ωφέλιμη για τις ελαιοκαλλιέργειες.

Ωστόσο, τρεις βροχομετρικοί σταθμοί, αυτοί της Άνω Βιάννου, των Αρχανών και της Βόννης δεν μπόρεσαν να "δώσουν" στοιχεία, καθώς λόγω της κακοκαιρίας χάλασαν τα συστήματα αποστολής των δεδομένων.

http://www.cretalive.gr/

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !