Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η τραγική κατάσταση στα κέντρα διασκέδασης και το ‘κούρεμα’ της νύχτας

Η τραγική κατάσταση στα κέντρα διασκέδασης και το ‘κούρεμα’ της νύχτας


Μειώσεις κατά 50% σε τιμές ώστε να προσελκύσουν γλεντζέδες, τα νυχτοκάματα των τραγουδιστών έχουν μειωθεί δραματικά και ο χάρτης της νυχτερινής διασκέδασης έχει αλλάξει άρδην τον τελευταίο καιρό. Οι εκπτώσεις, λοιπόν, φτάνουν μέχρι και το 50%, καθιερώθηκαν φοιτητικές τιμές για τις μπουκάλες, ενώ κάποια μαγαζιά κόβουν εισιτήριο για την είσοδο χωρίς να απαιτούν έξτρα χρήματα για ποτό. Επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso δεν υπάρχουν πλέον μαγαζιά που να λειτουργούν επτά μέρες την εβδομάδα όπως παλιά και έτσι εγκαινιάστηκε η «Κυριακή του λαού», ημέρα κατά την οποία ο πελάτης με τριάντα ευρώ τρώει, πίνει όσο κρασί θέλει και ακούει το αγαπημένο του πρόγραμμα. Προσθέστε επίσης ότι από πέρυσι τα περισσότερα κέντρα δεν έβαλαν τιμές table d'hote στις γιορτινές ημέρες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων τραγουδιστών Δημήτρης Κοντογιάννης λέει ότι «η ανεργία στον κλάδο των Ελλήνων τραγουδιστών έχει χτυπήσει 50%. Τα δεύτερα και τρίτα ονόματα αναγκάζονται να αλλάξουν δουλειές, ενώ και τα μεγάλα ονόματα δύσκολα βγάζουν πέρα σε ένα μαγαζί ολόκληρη σεζόν». Ο έμπειρος τραγουδιστής επισημαίνει ότι «ο τζίρος έχει πέσει πολύ και τα μαγαζιά δεν μπορούν να υπολογίζουν στις εκδηλώσεις που έκαναν παλαιότερα οι σύλλογοι και οι ενώσεις». Στην επαρχία, τα πράγματα είναι καλύτερα κατά τον Δημήτρη Κοντογιάννη. «Μπορεί να γίνονται αρπαχτές, αλλά η επαρχία πληρώνει καλύτερα τους τραγουδιστές» μας λέει χαρακτηριστικά. O Σταμάτης Κόκοτας με τη μεγάλη διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι δηλώνει ότι «τώρα πια πολύ δύσκολα θα γεμίσει μια πίστα που χωρά 3.000 άτομα, όποιος κι αν εμφανιστεί». Ο ίδιος γέμιζε πέρυσι τα «9/8» κάνοντας ένα πρόγραμμα με έντονο το παρεΐστικο κλίμα. Ο μεγάλος ερμηνευτής εκτός από τους οικονομικούς λόγους, αναφέρει μία ακόμη βασική αιτία που αποθαρρύνει τον κόσμο από το να πηγαίνει στα νυχτερινά κέντρα: «Φτάσαμε στο σημείο να βγάζουμε στην πίστα πάνω από έμπειρους και καλλιτέχνες με ιστορία, μοντέλα και τραγουδιστές που έχουν βγει από talent shows χωρίς ταλέντο. Ο κόσμος έχει κριτήριο και καταλαβαίνει». Τη δική του διάσταση δίνει ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος εμφανίζεται στην «Ακτή Πειραιώς»: «Στο μαγαζί είμαστε έξι καλλιτέχνες και συνολικά τριάντα άτομα, μαζί με την ορχήστρα στο πάλκο. Συνεπώς, θα μοιραστούμε όλοι το μπάτζετ. Για να καταλάβει ο κόσμος, η είσοδος έχει 15 ευρώ. Αν έρθουν χίλια άτομα με εισιτήριο, δεν βγαίνουν τα έξοδα του μαγαζιού. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις δικές μας αμοιβές και του προσωπικού, αλλά και στον ΦΠΑ, στα δημοτικά τέλη και όλα τα λειτουργικά έξοδα». Οσο για την κρίση, ο Γιάννης Ζουγανέλης αναφέρει: «Είναι οξύμωρο. Ο κόσμος εξακολουθεί να βγαίνει γιατί ίσως αποτιμά διαφορετικά την αξία του χρήματος και δεν στερείται τόσο εύκολα τα χρήματά του για τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία». Και με το γνωστό χιούμορ του μας αποκαλύπτει τι του είπε ένας «λουλουδάς» για τα κέρδη του μέσα στο καλοκαίρι: «Ήταν η καλύτερη σεζόν μου όλα αυτά τα χρόνια που κάνω τη συγκεκριμένη δουλειά». Από τη δική του πλευρά, ο Μανώλης Μητσιάς δηλώνει: «Τα πράγματα στις πίστες και στο τραγούδι είχαν παρεκτραπεί. Είχε παρασυρθεί και ο κόσμος στα έξοδά του στη διασκέδαση και οι καλλιτέχνες με τις υψηλές αμοιβές τους. Ήρθε λοιπόν το ΔΝΤ για να μας βάλει σε τάξη». Βεβαίως και διευκρινίζει ότι δεν είναι ούτε κατά διάνοια υπέρ του ΔΝΤ, αλλά ξεκαθαρίζει ότι και ο ίδιος τα τελευταία χρόνια δουλεύει με σχήματα σε μικρότερους χώρους.
Espresso

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !