Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Θα εξαφανιστούν έως το 2040 οι εφημερίδες

Θα εξαφανιστούν έως το 2040 οι εφημερίδεςΜόλις 29 χρόνια απέχει το τέλος του περιοδικού Τύπου, ενώ στις ανεπτυγμένες χώρες όπως οι...
ΗΠΑ θα έρθει μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο επικεφαλής της υπηρεσίας πνευματικής ιδιοκτησίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε συνέντευξή του.

Ο Francis Gurry, ο οποίος ηγείται του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας τόνισε ότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν πια εφημερίδες σε έντυπη μορφή όπως τις ξέρουμε σήμερα. «Έτσι είναι η εξέλιξη. Δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό». Σημείωσε δε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη πωλούνται περισσότερες ψηφιακές εκδόσεις εφημερίδων από έντυπες. Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και τα βιβλιοπωλεία, τα οποία στις μεγάλες πόλεις μειώνονται, τόνισε ο Gurry.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα βασικό πρόβλημα είναι το σύστημα διασφάλισης εσόδων. «Πως μπορεί ένας εκδότης να πληρώσει αυτούς που γράφουν τα άρθρα»; διερωτάται ο Gurry και προσθέτει ότι το σύστημα των πνευματικών δικαιωμάτων πρέπει να διαφυλαχτεί ως μηχανισμός για την πληρωμή των αρθρογράφων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !