Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κάστρο Σίφνου: Ατμοσφαιρικό και ζωντανό

Ντυμένη στ' άσπρα, τα καλοκαιρινά, η Σίφνος, η αγαπημένη του θεού Απόλλωνα, λούζεται στο ζωογόνο φως του ήλιου και μας αποκαλύπτει αργά, νωχελικά, τις κρυφές της χάρες. Τα προτερήματά της πολλά και ξεχωριστά: κατάλευκα χωριά,
Κάστρο Σίφνου: Ατμοσφαιρικό και ζωντανό
γραφικά ψαρολίμανα, παραλίες με κρυστάλλινα νερά, παράδοση στην αγγειοπλαστική αλλά και τη γεύση (πατρίδα του αρχιμάγειρα Νικολάου Τσελεμεντέ!). Γι' αυτό και σε κερδίζει αμέσως.
Ανάμεσα στα τόσα πανέμορφα χωριά της, δεν ξέρεις ποιο να ξεχωρίσεις. Η Απολλωνία είναι η πρωτεύουσα και κοντά της ο Αρτεμώνας, με τις γραφικές γειτονιές και τα υπέροχα αρχοντικά, το Βαθύ με το απάνεμο λιμάνι του, η φημισμένη Μονή Χρυσοπηγής, ο γραφικός Φάρος και ο Πλατύς Γιαλός με την απλωτή ακρογιαλιά του.
Η Σίφνος, ωστόσο, κρατάει κρυμμένο καλά κι ένα -ας πούμε- «δώρο» για τον ταξιδιώτη: έναν ξεχωριστό παραδοσιακό οικισμό στο ανατολικό της άκρο. Πρόκειται για το περήφανο Κάστρο, που στεφανώνει το πιο ψηλό σημείο ενός βραχώδους λόφου, γλιστρώντας απότομα ώς τη βαθυγάλαζη θάλασσα. Το Κάστρο απέχει περίπου μισή ώρα από το λιμάνι της Σίφνου, τις Καμάρες. Αφού περάσουμε την Απολλωνία και πριν μπούμε στον Αρτεμώνα, στρίβουμε δεξιά, στο δρόμο που κατηφορίζει με πολλές στροφές προς τη θάλασσα. Ξαφνικά, αποκαλύπτεται, λαμπερός και κατάλευκος, ο παραδοσιακός οικισμός του, ένα από τα σημαντικότερα οικιστικά σύνολα του Αιγαίου.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !