Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Σαντορίνη: Οι καλύτερες παραλίες της

Σαντορινη: Οι καλυτερες παραλιες της
Οι top παραλίες της Σαντορίνης. Μάθε πρώτος που θα κάνεις τις πιο δροσερές σου βουτιές.
Περίβολος
Η πιο κοσμική και δημοφιλής παραλία στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σαντορίνης, όπου συχνάζουν κυρίως Έλληνες. Λεπτό μαύρο βότσαλο, βαθιά, καθαρά νερά, καθώς επίσης ξαπλώστρες, beach bars και αρκετοί celebrities.
Περίσσα
Το «αδερφάκι» του Περίβολου πάλι με μαύρα βότσαλα! Επίσης οργανωμένη ακτή, την οποία προτιμούν κυρίως ξένοι τουρίστες.
Καμάρι
Όμορφη, μαύρη αμμουδιά, 10 χλμ. από τα Φηρά, όπου δεν θ' ακούσετε και πολλά... ελληνικά. Εδώ θα βρείτε beach bars, αρκετά ξενοδοχεία και νεαρόκοσμο.
Άσπρη
Βρίσκεται στην περιοχή του Ακρωτηρίου και προσεγγίζεται μόνο μέσω θαλάσσης. Μαύρα, γκρι και λευκά βότσαλα στη σκιά ενός επιβλητικού βράχου καθώς και σπηλιές που είναι prive ακόμα και τον Αύγουστο!
Κόκκινη
Πολυφωτογραφημένη, με σήμα κατατεθέν τα τεράστια κόκκινα βράχια, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού! Αν και το μονοπάτι που οδηγεί εκεί είναι απότομο και κατηφορικό, ωστόσο συγκεντρώνει αρκετό κόσμο.
Καμπιά
Ανάμεσα στην Κόκκινη και την Άσπρη, είναι προσβάσιμη από έναν βατό χωματόδρομο. Πεντακάθαρα, σμαραγδένια νερά και λίγοι λουόμενοι.
Κολούμπο
Μία από τις πιο άγριες και εξωπραγματικά όμορφες παραλίες του νησιού, κοντά στην Οία. Επειδή δεν είναι ορατή από το δρόμο, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή... Κάποια σημεία της είναι στέκια γυμνιστών.
Πορί
Μικρή, ήσυχη ακρογιαλιά που αποτελεί τη συνέχεια του Κολούμπο. Μαύρη άμμος, δυνατοί άνεμοι και ένα κουκλίστικο μικρό ταβερνάκι για σπιτικούς μεζέδες.
Μπαξέδες
Αυτή η αμμουδιά κοντά στην Οία αποτελεί μόνιμο στέκι όσων μένουν στον οικισμό, δηλαδή οικογένειες με παιδιά αλλά και ερωτευμένα ζευγάρια!
Μονόλιθος
Μεγάλη παραλία με ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες. Αν και αναξιοποίητη πριν από κάποια χρόνια, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται τουριστικά. Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, περίπου 9 χλμ. από τα Φηρά.
Βλυχάδα
Βράχια σμιλεμένα από τη θάλασσα και τον άνεμο, πελώρια κύματα και μια μικρή, ξύλινη καντίνα στο νότιο τμήμα της Σαντορίνης.
Αμμούδι - Αρμένι
Δύο πανέμορφοι γραφικοί ορμίσκοι, πολύ κοντά στην Οία, που δυστυχώς γεμίζουν αμέσως από κόσμο, λόγω της μικρής τους έκτασης. Εδώ θα βρείτε καλές ψαροταβέρνες, ενώ στο Αμμούδι υπάρχει κέντρο καταδύσεων.
Κάθαρος
Θα την βρείτε δεξιά από το Αμμούδι, έπειτα από αρκετά μέτρα χωματόδρομο και λίγο περπάτημα. Τελείως απομονωμένη, δεν έχει ούτε μία καντίνα, μόνο λαξευμένους βράχους και «ψαγμένους» λουόμενους.
Βουρβούλος
Μικρός όρμος, κοντά στα Φηρά. Σκουρόχρωμοι βράχοι, μανιασμένα κύματα, λίγα αρμυρίκια και μια μικρή ταβερνούλα για να ικανοποιήσει τις βουλές του στομαχιού.
Θέρμη - Πλάκα
Δύο γειτονικές ακτές, προσβάσιμες μόνο με τα πόδια, σε απόσταση 7 χλμ. από τα Φηρά. Μπορεί να σας κουράσει το περπάτημα ως εκεί, όμως πραγματικά αξίζει τον κόπο για να απολαύσετε την ηρεμία.
Μέσα Πηγάδια
Ανερχόμενη παραλία στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Σταδιακά όλο και περισσότεροι την ανακαλύπτουν, παρ' όλο που κι εδώ απαιτείται πεζοπορία.
Αλμύρα
Όσο ξεχωριστή είναι η διαδρομή σας μέχρι εκεί, μέσα από λαξευμένους βράχους, τόσο ιδιαίτερη είναι και η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά. Η ησυχία και οι πανταχού παρούσες σπηλιές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της.
Μουζακιά
Ένας ορμίσκος... μια σταλιά, με καθαρά νερά, βότσαλα και σπηλιές, ανάμεσα στην Οία και το Ημεροβίγλι. Καθώς προσεγγίζεται μόνο μέσω θαλάσσης, είναι ό,τι πρέπει για μοναχικούς.
travelstyle

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !