Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Το ακριβότερο παιχνίδι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου


Στο στάδιο όνειρο ο ακριβότερος αγώνας!
Το Γουέμπλεϊ είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το ακριβότερο παιχνίδι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τις Σουόνσι και Ρέντινγκ να αγωνίζονται στον τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ για μία θέση στο μαγικό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ.

Δύο ημέρες μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το "Γουέμπλεϊ" φοράει και πάλι τα καλά του και είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του, αυτή τη φορά για τον τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ.

QPR και Νόργουιτς τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις και κέρδισαν αυτόματα τον προβιβασμό τους στην Πρέμιερ Λιγκ, και απόψε θα μάθουν ποια ομάδα θα τους ακολουθήσει , με τις Σουόνσι και Ρέντινγκ να διεκδικούν το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο της ανόδου.

Θα είναι άραγε η Σουόνσι αυτή που θα επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια μετά από απουσία 28 χρόνων (μόνο την διετία 1981-1983 έχει να επιδείξει παρουσία στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος) και θα γίνει η πρώτη ομάδα από την Ουαλία που θα συμμετάσχει στη μοντέρνα Πρέμιερ Λιγκ ή θα χαμογελάσει τελικά η Ρέντινγκ που γεύτηκε τη γλυκιά εμπειρία της Πρέμιερ Λιγκ μόνο τη διετία 2006-2008;

Αυτό το ερώτημα θα βασανίζει μέχρι τις 19.00 ώρα Αγγλίας (εκτός αν έχουμε παράταση ή και πέναλτι) τους πάνω από 40.000 οπαδούς που θα έχει η κάθε μία φιναλίστ στις εξέδρες του "ναού του ποδοσφαίρου", αλλά και τους διοικούντες των Σουόνσι και Ρέντινγκ που ξέρουν ότι μία άνοδος θα τους ανεβάσει όχι μόνο αγωνιστικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.

Είναι πολλά τα λεφτά (της) Πρέμιερ...

Και αυτό γιατί απλούστατα το συγκεκριμένο ζευγάρι συνθέτει -χωρίς ίχνος υπερβολής- το "ακριβότερο παιχνίδι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο", με τον γνωστό ελεγκτικό οίκο της Deloitte να εκτιμά ότι ο νικητής μπορεί να καρπωθεί μέχρι ένα ποσό της τάξης των (κρατηθείτε) 90.000.000 λιρών!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, η ομάδα που θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην Πρέμιερ Λιγκ θα καρπωθεί άμεσα έσοδα 40.000.000 λιρών που προκύπτουν από την εκμετάλλευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα εμπορικά οφέλη και τα εισιτήρια για τη νέα αγωνιστική σεζόν, ενώ ακόμα και αν δεν αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό θα μπορέσει να πάρει 48.000.000 λίρες που προβλέπει η διοργανώτρια αρχή για τις ομάδες που υποβιβάζονται.

Πέρα από το οικονομικό δέλεαρ που είναι τεράστιο, υπάρχει και το απαραίτητο "αλατοπίπερο" σε αυτόν τον τελικό, που είναι η παρουσία του Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο της Σουόνσι.

Υπάρχει και background στη μάχη των πάγκων

Και αυτό γιατί ο 38χρονος Βορειοριρλανδός τεχνικός, ο οποίος σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 20 ετών λόγω τραυματισμού, έχει συνδέσει το όνομά του για περίπου μία δεκαετία με τη Ρέντινγκ, όντας στο προπονητικό τιμ των "Royals" ως υπεύθυνος των Ακαδημιών από το 1995 μέχρι το 2004 αλλά και στο τιμόνι της πρώτης ομάδας μερικά χρόνια αργότερα, από τον Ιούνιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2009.

Η εμπειρία όμως αυτή ήταν τραυματική για τον Ρότζερς, καθώς απολύθηκε για να τον αντικαταστήσει ο νυν μάνατζερ της Ρέντινγκ, Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ, και πλέον στον σημερινό τελικό ο καθένας θέλει τη νίκη και για λόγους προσωπικού γοήτρου.

Η συνέχεια πάνω στο χορτάρι του "Γουέμπλεϊ" αλλά και στο γήπεδο του Sport24.gr, όπου μέσω Live streaming θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την αναμέτρηση Σουόνσι-Ρέντινγκ για... "μία θέση στον ήλιο"...

Πιθανές ενδεκάδες:

Σουόνσι (4-2-3-1): Ντε Βρις, Ρανχέλ, Γουίλιαμς, Μονκ, Τέιτ, Αλεν, Μπρίτον , Ντάιερ, Ντόμπι, Σινκλέρ, Μπορίνι

Ρέντινγκ (4-4-2): Φεντερίτσι, Γκρίφιν, Μιλς, Κιζανισβίλι, Χαρτ, Κέμπε, Λέιτζεργουντ, Κάρατσαν, ΜακΑνουφ, Λονγκ, Χαντ

Οι φετινές τους μάχες στην Τσάμπιονσιπ

Madejski Stadium: Ρέντινγκ - Σουόνσι 0-1 (16 Οκτωβρίου / σκόρερ ο Σκοτ Σινκλέρ)

Liberty Stadium: Σουόνσι - Ρέντινγκ 1-0 (1 Ιανουαρίου / σκόρερ ο Ντάρεν Πράτλεϊ)


Πηγή: www.sport24.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !