Τα καρύδια βρέθηκε ότι έχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών στοιχείων από όλους τους άλλους ξηρούς καρπούς, σε ότι έχει βέβαια να κάνει με την καρδιοπροστασία...
Οι τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν ότι η προστατευτική δράση των καρυδιών οφείλεται στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα (ω-3) λιπαρά οξέα, που μειώνουν την κακή χοληστερόλη και τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα.
Επιπρόσθετα οι ξηροί αυτοί καρποί, περιέχουν ένα ιδιαίτερο μίγμα βιταμινών και μετάλλων που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, με αποτέλεσμα να τις αποτρέπει από το να επιτεθούν στα υγιή κύτταρα. Επιπλέον, η περιεκτικότητα των καρυδιών σε φυλλικό οξύ, παρεμποδίζει την αύξηση των επιπέδων ομοκυστεΐνης, που αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα κινδύνου για τις καρδιακές παθήσεις. Τέλος, το μαγνήσιο των καρυδιών βοηθάει στον έλεγχο της πίεσης του αίματος.
Όπως, μπορεί κανείς να καταλάβει από τα παραπάνω, η συχνή ή ακόμα και η καθημερινή μικρή κατανάλωση καρυδιών, μπορεί να προστατεύσει την υγεία και κυρίως το ζωτικότερο όργανο του ανθρώπινου σώματος… την καρδιά!
www.iator.gr
www.iator.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου