Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Το χρυσάφι του Καντάφι

Ο πόλεμος στη Λιβύη γίνεται για την προστασία του άμαχου πληθυσμού, λένε... ωστόσο, είναι αδύνατον να παραγνωρίσει κάνεις το φυσικό (και όχι μόνο) πλούτο της χώρας. Πού, όμως, διοχετεύεται αύτη η ευμάρεια; Οι γιοι του Καντάφι ξοδεύουν αμύθητα ποσά σε lifestyle επενδύσεις και «γκλιτεράτες» διασκεδάσεις, όπως διαβάσαμε στο περιοδικό ΄Playboy΄.



Τα πάρτι που διοργανώνει ο δευτερότοκος γιος του Καντάφι Σαΐφ αλ-Ισλάμ δε γίνονται ποτέ talk of the town, αλλά talk of the globe κι αυτό γιατί συνήθως ο μισός πλανήτης είναι προσκεκλημένος τουλάχιστον, για να το θέσουμε διαφορετικά, οι μισοί απ΄ όσους «μετράνε» πραγματικά σ΄ αυτό τον πλανήτη, συνταιριασμένοι ασφαλώς με μπόλικα λαμπερά ονόματα. Διότι χρησιμότατος μεν ο Ρώσσος δισεκατομμυριούχος και μεγιστάνας του αερίου Γιούρι Κόβαλτσιουκ, όμως από άποψη γκλάμουρ ωχριά μπροστά στον Ρομπέρτο Καβάλι ή την Κέιτ Mos. Ήλοι οι «καλοί» (βλέπε βαθύπλουτοι, ισχυροί ή διάσημοι), λοιπόν, χωράνε. Όπως είναι φυσικό, οι τοποθεσίες που επιλέγονται είναι ευθέως ανάλογες της χλιδής στην οποία έχουν συνηθίσει οι καλεσμένοι. Το Σεν Μπαρτς, το κλαμπ Caves du Roy (ολόκληρο) στο Σεν Τροπέ, το περίφημο Hotel de Paris (ολόκληρο) στο Μονακό, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Cala Di Volpe (να μην τα ξαναγράφουμε...) στη Σαρδηνία. Στο ιταλικό νησί, μάλιστα, βρέθηκε για ένα διήμερο πάρτι και η Βάνα Μπάρμπα (μαζί με ακόμη 2.000 άλλους), η οποία και χαρακτήρισε τον υιό Καντάφι «απλό και προσιτό άνθρωπο». Τόσο απλός και προσιτός είναι το «ξίφος του Ισλάμ» όπως μεταφράζεται το όνομα του), ώστε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Βιέννη, θέλησε να έχει μαζί του και τα αγαπημένα του κατοικίδια: τέσσερα τίγρεις, εκ των οποίων δύο σπανιότατες λευκές της Βεγγάλης. Τα αιλουροειδή φιλοξενήθηκαν στο ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας της Αυστρίας προς τεράστια χαρά του διευθυντή, συναίσθημα που όμως κάπως μετριάστηκε όταν έγινε φανερή η διάθεση του πρίγκιπα να μπαίνει στα κλουβιά για να παλεύει με τα «γατάκια του». Σε μια περίσταση, μάλιστα, οι φύλακες του κήπου αναγκάστηκαν να συνδράμουν τη φρουρά του Σαΐφ για να καλμάρουν την τίγρη και να γλιτώσουν τον ήδη τραυματία από του χάρου τα δόντια.


Αλλά το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό κατόρθωμα του Αλ-Ισλάμ ήταν όταν δώρισε μέσω του ιδρύματος που διευθύνει 1,5 εκατ. λίρες στο London School of Economics, για να αποκαλυφθεί αργότερα πως η απαραίτητη για το διδακτορικό του εργασία γράφτηκε κατά κύριο λόγο από τους επιβλέποντες καθηγητές! Οι σχέσεις, βέβαια, του 37χρονου σήμερα με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην Αγγλία (στη χώρα πρωτοσυστήθηκε όταν επελέγη από τον πατέρα του να παραλάβει και να συνοδεύσει το «βομβιστή του Λόκερμπι» πίσω στη Λιβύη) είναι εξαιρετικές. Είναι άλλωστε «κολλητός» με τον πρίγκιπα Ανδρέα (αδερφό του Κάρολου), έχει φιλοξενηθεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και διατηρεί γεωργιανή έπαυλη αξίας 10.000.000 λιρών (με οκτώ κρεβατοκάμαρες, σάουνα, εσωτερική πισίνα και ιδιωτική αίθουσα προβολών) στην Bishops Avenue, που είναι γνωστή και ως «δρόμος των εκατομμυριούχων». Το πάρτι για τα τελευταία του γενέθλια έλαβε χώρα συμβολικά στο Porto Montenegro στο Μαυροβούνιο, ιδιοκτησίας του καλού του φίλου βαρόνου Νατ Ρόθτσαϊλντ, ο οποίος τον είχε συστήσει και στον πρώην Βρετανό υπουργό λόρδο Μέντελσον, επίσης παρόντα. Επιπλέον, στη λίστα των επιφανέστατων προσκεκλημένων ξεχώριζαν ονόματα που δε λένε πολλά, αλλά για όσους γνωρίζουν σημαίνουν απείρως περισσότερα: ο Καναδός Πίτερ Μανκ, μέτοχος του resort και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου χρυσωρυχείου παγκοσμίως, ο προαναφερθείς Γιούρι Κόβαλτσιουκ, επικεφαλής του τραπεζικού σκέλους της Gazprom, και ο Λάκσμι Μιτάλ, αποκαλούμενος και «βασιλιάς του χάλυβα». Κι αν την προσοχή των πολλών τράβηξαν τα ιδιωτικά τζετ, τα μεταμεσονύκτια πυροτεχνήματα και το εξεζητημένο μενού, η παρουσία των σημαντικότερων εκπροσώπων του φυσικού αερίου, του χρυσού, του ατσαλιού και του πετρελαίου αποδεικνύει ότι ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Μουαμάρ αλ-Καντάφι, επικρατέστερος (υπό κανονικές συνθήκες) διάδοχος του συνταγματάρχη, επιλέγει πολύ προσεκτικά τους καλεσμένους του.


Κι αν τα πάρτι του Σαΐφ συνιστούν κατά κανόνα political statements, ο αδερφός του, Μουτασίμ Μπιλάχ, απολαμβάνει τις κοινωνικές εκδηλώσεις γι΄ αυτό που είναι. Στο πάρτι που έδωσε στο πολυτελέστατο Pacific του «δικού μας» Γιώργου Τσαγκαμίλη στο Μονακό οι Cristal Magnum άνοιγαν η μία μετά την άλλη, με μοναδικό σκοπό να καταβρέξουν τις καλλίγραμμες παρουσίες. Ο «Μούτι», λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, προτιμά αποκλειστικά τη συγκεκριμένη σαμπάνια (πίνει μόνο από το μπουκάλι, αφού πρώτα δοκιμάσει μια γουλιά κάποιος σωματοφύλακάς του), η αξία της οποίας αγγίζει τα 3.500 ευρώ ανά φιάλη. Εκτός από την Cristal Magnum, μεγάλη του αγάπη είναι και η Μύκονος. Η τελευταία του επίσκεψη συνέπεσε με την προ διετίας συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο Nammos και, μολονότι είχε αμελήσει να κάνει κράτηση, οι υπεύθυνοι του μαγαζιού «τσακίστηκαν» να τον βολέψουν. Λογικό, αφού μιλάμε για έναν άνθρωπο που περνούσε τουλάχιστον δύο εβδομάδες κάθε χρόνο στο νησί, με τα ημερήσια έξοδά του να ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 40.000 ευρώ. Κατέφθανε με το ιδιωτικό του τζετ, η διαμονή του (συνήθως στην προεδρική σουίτα Diamond του Santa Marina) κόστιζε 7.500 ευρώ την ημέρα, ενώ έναντι 20.000 ευρώ (πάντα ημερησίως) νοίκιαζε και μια υπερπολυτελή θαλαμηγό, την οποία σπανίως χρησιμοποιούσε. Εκτός αυτών, οι εργαζόμενοι σε μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια της Μυκόνου έχουν να λένε για τη γαλαντομία του – τα φιλοδωρήματα δεν ήταν ποτέ κάτω από 3.000 ευρώ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !