Σάββατο 23 Απριλίου 2011

«Ρώμη, οχυρωμένη πόλη» για τη λαοθάλασσα του Πάσχα


Την ιταλική πρωτεύουσα πρόκειται να επισκεφθούν, σύμφωνα με προβλέψεις, περίπου 2.000.000 άνθρωποι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Τα «μεγάλα ραντεβού» της Αιώνιας Πόλης ξεκινούν την Παρασκευή, με τον Καθολικό Επιτάφιο, και ολοκληρώνονται την Πρωτομαγιά, με την τελετή μακαριοποίησης του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', έξι χρόνια μετά το θάνατό του.

Όπως έκαναν γνωστό οι ιταλικές αρχές, τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί σημαντικά, πολύ περισσότερο μάλιστα από τη στιγμή που οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας συνέλεξαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται, κατά τους εορτασμούς του Πάσχα, ομάδες ισλαμιστών τρομοκρατών να προσπαθήσουν να «χτυπήσουν» την «καρδιά» του ρωμαιοκαθολικισμού.

Όλοι οι δρόμοι από τους οποίους θα περάσει την Παρασκευή ο μεγάλος ξύλινος σταυρός του καθολικού επιταφίου, παρουσία του Πάπα Βενέδικτου, έχουν ελεγχθεί προσεκτικά. Οι κάδοι απορριμμάτων αφαιρέθηκαν, ενώ εξακριβώθηκε και η ασφάλεια του δικτύου υπονόμων που βρίσκεται κάτω από την περιοχή του Κολοσσαίου.

Περίπου 5.400 ηλεκτρονικές κάμερες έχουν τοποθετηθεί στα κεντρικά σημεία της πόλης και συνδέονται με τη διεύθυνση της δημοτικής αστυφυλακής.

Εκτός από την Παρασκευή, άλλες «ευαίσθητες» ημερομηνίες θεωρούνται η λειτουργία του Πάσχα στο Βατικανό, οι εορτασμοί για την απελευθέρωση της χώρας από το φασισμό, στις 25 του μηνός, η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στις 26 Απριλίου και η μακαριοποίηση του Πολωνού Πάπα, Κάρολ Βοϊτίλα, την Πρωτομαγιά.

Για την τελετή αυτή -η οποία θεωρείται το πρώτο βήμα για την αγιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β'- αναμένεται να μεταβούν στη Ρώμη περισσότεροι από 50 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Η πρόσβαση στην περιοχή του Βατικανού θα επιτρέπεται μόνο στους πεζούς, στους γύρω δρόμους αστυνομία και «καραμπινιέρι» θα προχωρούν σε συχνές εξακριβώσεις στοιχείων, ενώ πρόκειται να χρησιμοποιηθούν και ελικόπτερα, με κάμερες που διαθέτουν υπέρυθρες ακτίνες.
PROTO THEMA

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !