Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Berkeley Bionics HULC και eLEGS exoskeletons, οι super άνθρωποι είναι εδώ

Berkeley Bionics HULC και eLEGS exoskeletons, οι super άνθρωποι είναι εδώ
Έχουμε ασχοληθεί με τις κατασκευές exoskeletons γιατί είναι ένα από αυτά τα επιτεύγματα που μπορούν να αλλάξουν την ζωή όπως την ξέρουμε. Αν και βγαλμένη από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η τεχνολογία είναι πιο mainstream από όσο φαντάζεστε ειδικά σε εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων και μηχανών. Εκεί οι εργάτες χρησιμοποιούν ρομπότ ως προέκταση των χεριών τους για αν σηκώνουν βαριά φορτία και αντικείμενα όπως κινητήρες πόρτες κλπ.

Με την δουλειά που έχουν κάνει οι μηχανικοί της Berkeley Bionics στα νέα μοντέλα HULC και eLEGS exoskeletons, οι στρατιώτες και όχι μόνο, μπορούν να περπατούν για ώρες χωρίς να νιώθουν την κούραση. Το πεδίο της μάχης είναι το ίδιο επικίνδυνο και σημαντικό όπως και η κουζίνα μιας νοικοκυράς που μετά από χρόνια αναπηρίας κατάφερε να περπατήσει ξανά. Εκτός από μπαταρίες και υπολογιστή, οι νέοι exoskeletons χρησιμοποιούν αισθητήρες που αντιλαμβάνονται την κίνηση που θέλει να κάνει ο χρήστης και βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Με αυτό τον τρόπο το περπάτημα με ένα exoskeleton είναι πολύ πιο φυσικό και βολικό χωρίς να απαιτεί επιπλέον προσπάθεια από τον χρήστη ώστε να μετακινήσει το μεταλλικό κορμί. Προφανώς σε κοινωνικό επίπεδο, η Berkeley Bionics πρέπει να δουλέψει πολύ περισσότερο από ό,τι χρειάστηκε για να κατασκευάσει τα HULC και eLEGS ώστε να γίνουν αποδεκτά στην καθημερινότητα εκατομμυρίων αναπήρων αλλά και όσων συναναστρέφονται με αυτούς.
pestaola

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !