Το φαγητό που σας παρουσιάζω σήμερα είναι μια λαχταριστή και πεντανόστιμη μακαρονάδα που έφτιαξα μαζί με την νονά της Χαράς, όταν είχε έρθει από την Ισπανία. Την ονόμασα μακαρονάδα πέντε αστέρων, γιατί την πότισα με κονιάκ πεντάστερο, την μέθυσα για τα καλά!!!
Υλικά:
500γρ μακαρόνια
500γρ κατεψυγμένα θαλασσινά (ή φρέσκα)
(χταπόδι, καλαμάρι,γαρίδα)
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κολοκυθάκι
10 λιαστές ντομάτες
3 σφηνάκια κονιάκ πέντε αστέρων
5 φυλλαράκια φασκόμηλο
4 κσ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βάζω νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει για τα ζυμαρικά. Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνω τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα να σοταριστούν. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες (τεμαχισμένες) και το κολοκύθι σε πολύ λεπτές ροδέλες. Τα αφήνω 2-3 λεπτά και ρίχνω το κονιάκ, περιμένω για λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα και προσθέτω το φασκόμηλο και τα θαλασσινά μέχρι να βράσουν (ο χρόνος βρασμού τους είναι ανάλογος του μεγέθους τους). Προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό για να βράσουν.
Αν βάλετε κατεψυγμένα, μην βιαστείτε να προσθέσετε νερό, θα βγάλουν πολλά υγρά. Όταν το νερό για τα ζυμαρικά βράσει, προσθέτω τα ζυμαρικά και τα αφήνω για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία τους. Μην σουρώσετε τα ζυμαρικά, αλλά βγάλτε τα κατευθείαν από την κατσαρόλα με μια πηρούνα και τα ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι για να ανακατευτούν καλά με τα θαλασσινά, θέλουμε αυτήν την υγρασία στα ζυμαρικά, γιατί τα θαλασσινά μας θα έχουν μείνει με ελάχιστο ζουμάκι.
Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε στα θαλασσινά λίγο τυρί κρέμα ή στο πιάτο σας τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι, γκράνα, παρμεζάνα...).
Καλή σας όρεξη
http://nostimia.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου