Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Αναμνηστικά κέρματα των δύο ευρώ για τους Special Olympics


Αναμνηστικά κέρματα των δυο ευρώ πρόκειται να κυκλοφορήσουν με αφορμή τη διοργάνωση των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics που θα διεξαχθούν στην Αθήνα από 25 Ιουνίου 2011 έως 4 Ιουλίου 2011, πρόκειται να τεθούν σε κυκλοφορία σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το σχέδιο φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη. Μάλιστα, η κοπή των κερμάτων που θα κυκλοφορήσουν εφάπαξ σε ποσότητα ενός εκατομμυρίου θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους με 310.000 ευρώ.

Στα κέρματα περιμετρικά του δακτυλίου θα υπάρχουν τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο πυρήνας θα φέρει το έμβλημα των αγώνων, έναν λαμπερό ήλιο. Στην αριστερή πλευρά του νομίσματος θα υπάρχει ένα κλαδί της ελιάς.

Περιμετρικά και στη δεξιά όψη θα υπάρχουν οι λέξεις: «XII SPECIAL OLYMPICS W.S.G. ATHENS 2011, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», καθώς επίσης και το ανθέμιο έμβλημα του Νομισματοκοπείου.

protothema

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !