Χιλιάδες νησιά, βραχονησίδες και ύφαλοι, ασύγκριτα υποβρύχια τοπία, θερμά και φιλικά νερά είναι τα "υλικά" που χάρισε η φύση στις ελληνικές θάλασσες και που πλέον ήρθε ώρα η ελληνική πολιτεία να τα εκμεταλλευτεί καθώς η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει έναν απαράμιλλο διεθνή προορισμό για τα εκατομμύρια τουριστών που έχουν χόμπι τους την κατάδυση.
Συγκροτημένη επικοινωνιακή καμπάνια και σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία των καταδυτικών κέντρων είναι τα δύο βασικά "όπλα" με τα οποία θα επιχειρήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.
Με αφορμή ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη και Αθανάσιου Πλεύρη, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, απέστειλε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει για τις προθέσεις του Υπουργείου στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού.
Στόχος των κινήσεων που αναμένεται να εκδηλωθούν είναι να διεκδικήσει η Ελλάδα το παγκόσμιο και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον των εκατομμυρίων αυτοδυτών, με δεδομένο ότι ο καταδυτικός τουρισμός απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.
Μολονότι η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα από 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής και περίπου 3.000 νησιά, δεν συγκαταλέγεται στους παγκόσμιους καταδυτικούς προορισμούς. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αριθμός των αυτοδυτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια άτομα, εκ των οποίων το 23% πραγματοποιεί ένα τουλάχιστον ταξίδι, εύκολα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας με τις άριστες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, ως χώρα-μέλος της Ε.Ε. που διαθέτει ίδιο νόμισμα με τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη και προσφέρει πολλές δυνατότητες συνδυασμού καταδύσεων, μπορεί να γίνει ο επικρατέστερος προορισμός.
Όπως αναφέρει ο αρμόδιος για τον τουρισμό υφυπουργός κ. Νικητιάδης, "από το υπουργείο εντείνονται οι προσπάθειες για την ανάδειξη της χώρας ως διεθνούς προορισμού χώρα καταδυτικού τουρισμού, καθόσον διαθέτει τεράστια ακτογραμμή, χιλιάδες νησιά, βραχονησίδες και υφάλους, εξαιρετικά ενδιαφέροντα υποβρύχια τοπία, θερμά και φιλικά νερά όλο το χρόνο".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου