Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Bing deals, το Αμερικανικό soby.gr για τρελές προσφορές

Bing deals, το Αμερικανικό soby.gr για τρελές προσφορές και το μέλλον της mobile αναζήτησης
Με λίγο βοήθεια από το Groupon και άλλα 200 περίπου σημεία με ανάλογο περιεχόμενο, το Bing deals είναι διαθέσιμο εδώ και τώρα για τους Αμερικανικούς από το dekstop, laptop αλλά και το κινητό. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Microsoft σε συνεργασία με άλλες εταιρείες που παρέχουν δεδομένα για προσφορές σε τοπικό επίπεδο, μπορούν πλέον να εντοπίζουν την πιο συμφέρουσα προσφορά για ό,τι επιθυμούν: φαγητό, ψώνια, κούρεμα κλπ.
Η Microsoft αναφέρει ότι ήδη μπορεί να αναζητήσει μέσω του Bing deals περισσότερες από 200.000 μοναδικές προσφορές σε περισσότερες από 14.000 πόλεις των ΗΠΑ και να προσφέρει την φθηνότερη λύση στους Αμερικανούς. Η χρήση του κινητού τηλεφώνου και του m.bing.com έχει το πλεονέκτημα της άμεσης πρόσβασης στην πληροφορία από οποιοδήποτε σημείο και φυσικά στην χρήση του GPS ώστε τα αποτελέσματα να αφορούν πραγματικά τοπικές προσφορές σε ό,τι πιο κοντινό και άμεσα προσβάσιμο από τον χρήστη.
Μια παρόμοια προσπάθεια λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2010 μέσα από το soby.gr. Καθημερινή ενημέρωση μέσω email για τις προσφορές που σας ενδιαφέρουν αλλά και χρήση του Soby iPhone App για προφορές on the go. Φυσικά υπάρχει και το Skroutz Deals από την ίδια ομάδα παιδιών, όλα αυτά για την καθημερινότητα στην Ελλάδα.
Το Bing deals έχει ενδιαφέρον γιατί δείχνει την προσπάθεια της Microsoft να προωθήσει την μηχανή αναζήτησης Bing σε νέες κάθετες αγορές. Προφανώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Αμερική αλλά η κατάσταση θα αλλάξει. Το Bing deals δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μηχανή αναζήτησης για ένα συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς που αφορά τις προσφορές. Όπως ακριβώς συμβαίνει με την αναζήτηση φωτογραφιών, την αναζήτηση tweets κλπ.
Με την Microsoft να σπρώχνει το Bing deals τόσο πολύ και τόσο γρήγορα σε κάθετες αγορές το Google θα πρέπει να αντιδράσει, ειδικά σε ότι αφορά το κομμάτι του loacl search και των προσφορών τύπου Groupon. Μην ξεχνάμε άλλωστε το ζωηρό ενδιαφέρον του Google για την εξαγορά του Groupon που όμως δεν κατέληξε πουθενά παρότι η συμφωνία σύμφωνα με πληροφορίες θα απέφερε μερικά δισεκατομμύρια δολάρια στο Groupon μετά από την φημολογούμενη αγορά του Groupon.
Το Bing deals αποτελεί ιδιαίτερα ευχάριστο παράδειγμα και τονίζει την στρατηγική της Microsoft για ένα ακόμα λόγο. Με την προώθηση mobile υπηρεσιών όπως το m.bing.com και την πρόσφατη ανακοίνωση συνεργασίας με την Nokia, το άνοιγμα στην αγορά είναι τεράστιο. Φανταστείτε τα Nokia Windows Phone κινητά να χρησιμοποιούν το Bing deals ως προεγκατεστημένη εφαρμογή / widget / συντόμευση. Με το μερίδιο αγοράς της Nokia, τις καλές κριτικές για το Bing και το μερίδιο αγοράς που διαθέτει στην Αμερική (το Bing μόλις έγινε η No2 μηχανή αναζήτησης στην Αμερική μετά το Google) το κομμάτι της online αναζήτησης και ιδιαίτερα της πρόσβασης στην πληροφορία μέσα από κινητό είναι μια αγορά δισεκατομμυρίων για τις εταιρείες αλλά και για τους ίδιους τους καταναλωτές.
Προφανώς οι προσθέσεις και το marketing δεν είναι αρκετά ώστε να προωθήσουν μια υπηρεσία αλλά αν η Microsoft συνεχίσει να προωθεί το Bing σε κάθετες και εξειδικευμένες αγορές όπως το Bind deals για αναζήτηση προσφορών, το Google θα πρέπει να αντιδράσει και αν προσφέρει κάτι εξίσου καλό ή καλύτερο μέσα από το web και το Android. Στο τέλος της ημέρας αυτό σημαίνει περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες για όλους εμάς.
http://www.pestaola.gr/bing-deals/

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !