Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Έλληνες που κατέκτησαν το Hollywood

Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που πρέπει να ξέρεις.
Γιατί μπορεί στην Ελλάδα να ασχολούμαστε μόνο με την Τζένιφερ Άνιστον, τη Νία Βαρντάλος, ή τη Μαρία Μενούνος που τη μάθαμε λόγω της Eurovision, αλλά υπάρχουν και Έλληνες που μας κάνουν ακόμη πιο...
 περήφανους, μιας και έστω και μόνο λόγω εθνικότητας μας αρέσει να οικειοποιούμαστε την ξένη επιτυχία. Διαλέξαμε κάποιους Έλληνες που αυτή τη στιγμή κάνουν διεθνή καριέρα.

Αναλυτικότερα:

Greg Yaitanes: Κάποτε περίμενε 7 ώρες για ένα δεκάλεπτο ραντεβού με τον παραγωγό του Matrix, Joel Silver. Τώρα είναι ο σκηνοθέτης του Ιατρικές Υποθέσεις, ενώ έχει σκηνοθετήσει επεισόδια για το Lost, το Damages με την Glenn Close, το Prison Break, το CSI, το Nip/Tuck, το Heroes και το Grey’s Anatomy. Για το Ιατρικές Υποθέσεις κέρδισε βραβείο EMMY το 2008.Αυτή τη στιγμή θεωρείται ένας από τους πιο περιζήτητους τηλεοπτικούς σκηνοθέτες στην Αμερική, όμως αν δεν αρκεί αυτό για να τον κάνει πλούσιο, είναι και ένας από του κύριους επενδυτές του Twitter, πράγμα που τον συγκαταλέγει ανάμεσα στους θρύλους της Silicon Valley. Είναι μόλις 40 ετών.

The Skouras Family: Οι πρώτοι που κατέκτησαν το Hollywood είναι οι αδερφοί Σκούρα. Παιδιά βοσκού, μετακόμισαν στο St.Louis to 1910 και δουλεύοντας ως σερβιτόροι και μπάρμαν κατάφεραν να συγκεντρώσουν χρήματα, να φτιάξουν μια αυτοκρατορία σε 30 σινεμά μέχρι το 1924, να τα πουλήσουν το 1929 στη Warner Brothers και να γίνουν και οι τρεις στελέχη στις μεγαλύτερες εταιρείες του Hollywood. Ο Charles Skouras έγινε πρόεδρός της Fox και της National Pictures. Ο George Skouras έγινε πρόεδρος της United Artists και ο Spyros Skouras πρόεδρος της 20th Century Fox. Ο πρώτος μάλιστα είχε τάξει στο Θεό πως αν πετύχει στη σόομπιζ θα χτίσει μια μεγαλόπρεπη εκκλησία. Κρατώντας το λόγο του το 1952 και δύο χρόνια πριν πεθάνει, έχτισε της Αγία Σοφία στης ελληνική συνοικία του Los Angeles. Απόγονός τους ο Charles Skouras III, είναι ο βασικός παραγωγός της σειράς Νοικοκυρές σε Απόγνωση.

Tina Fey: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι ότι η Τίνα βγαίνει από το Σταματίνα και ότι η μητέρα της είναι Ελληνίδα. Ξεκίνησε δουλεύοντας στο XAN( YMCA) στο Σικάγο, καθώς έκανε μαθήματα κωμωδίας στο κλαμπ Second City, όπου γνωρίζοντας κωμικούς από το Saturday Night Live κατέληξε στο σόου και ως σεναριογράφος και ως ηθοποιός. Ωστόσο το εγκατέλειψε, γιατί το NBC ενέκρινε τη σειρά της 30 Rock. Το 2009 το 30 Rock απέσπασε 22 υποψηφιότητες στο EMMY που είναι τα περισσότερα που έχει πάρει ποτέ κωμική σειρά στην ιστορία των βραβείων. Περιέργως, βρέθηκε και στη λίστα με τους ομορφότερους ανθρώπους του People, ενώ έχει παραδεχτεί σε συνέντευξη πως ο μόνος άντρας με τον οποίο έχει πάει είναι ο σύζυγός της και ότι έχασε την παρθενιά της στα 24.

Zach Galyfianakis: Εντάξει αυτό τον ξέρουμε όλοι. Αν μην τι άλλο, γιατί μας άρεσε το Hangover. Και γιατί το επίθετο ουρλιάζει Ελλάδα. Ο ίδιος μπορεί να έχει γεννηθεί στην Αμερική, όπως οι γονείς του, αλλά συνεχίζει την ελληνική παράδοση των ομογενών, μιας και χριστιανός ορθόδοξος. Ο λόγος που μπήκε σε αυτή τη λίστα είναι γιατί πρόσφατα γύρισε ένα επεισόδιο της διαδικτυακής εκπομπής του Between Two Ferns με καλεσμένη τη Jennifer Aniston, κάνοντας συνεχείς αναφορές στην Ελλάδα μαλώνοντάς την που άλλαξε το όνομά της για να πετύχει στη σόομπιζ.

Tom Kapinos: Στα 25, παρατώντας τις σπουδές του ως σεναριογράφος, γιατί θεώρησε ότι σπαταλά το χρόνο του και τα λεφτά των γονιών του, μετακόμισε στο L.A. από τη Νέα Υόρκη για να βρει την τύχη του. Προφανώς τη βρήκε Ξεκίνησε στα 27 του στο Dawson’s Creek (τη σειρά που ανέδειξε την Katie Holmes) και ενώ ήταν ο τελευταίος στη σειρά σεναριογράφος μιας μεγάλης ομάδας, σε δύο χρόνια ήταν κύριος σεναριογράφος. Όταν τελείωσε η σειρά το 2003 όλοι τον κυνηγούν για να γράψει κι άλλο νεανικό δράμα, αλλά εκείνος αρνήθηκε όλες τις προτάσεις και έκατσε να γράψει το Californication. Η σειρά αφορά σε ένα σεξομανή συγγραφέα, ο οποίος είναι ανοιχτός εξίσου σε ομαδικό σεξ και ναρκωτικά, πληγώνοντας και λατρεύοντας ταυτόχρονα τους δύο μεγάλους έρωτες της ζωής του, την κόρη και την πρώην/ νυν/ πρώην κ.ο.κ. γυναίκα του. Αν το νεανικό δράμα έχει αντίθετο, τότε είναι ακριβώς αυτό.

James Manos JR: Μεγάλωσε στο Μπρούκλιν σα γνήσιος ομογενής δηλαδή παίζοντας μπάσκετ με άλλους ομογενείς στη γειτονιά και πηγαίνοντας εκκλησία τις Κυριακές. Μαζί με τον Tom Kapinos, ο 52χρονος Manos είναι σίγουρα από τα μυαλά που μας κάνουν περήφανους. Παλιότερα είχε γράψει επεισόδια για το The Sopranos, ενώ το 1999 πήρε και EMMY για το εισόδιο «College». Ο Dexter είναι δικό του δημιούργημα, ακολουθώντας αυθεντικές ιστορίες φτιαγμένες αποκλειστικά από τον Manos.

ΠΗΓΗ: DOWN TOWN

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !