Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Καλά λιπαρά εναντίον καρδιοπάθειας

Προτίμησε τα πολυακόρεστα λιπαρά και μείωσε τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπών με υγιεινότερες επιλογές περιορίζουν τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων κατά ένα πέμπτο.

Η τελευταία έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ έρχεται να προστεθεί στις αυξανόμενες αποδείξεις για τις ευεργετικές επιδράσεις των πολυακόρεστων λιπαρών που περιέχονται σε ορισμένα ψάρια και τα φυτικά έλαια.

Η επιστημονική ομάδα ανέλυσε τα ευρήματα από 8 προηγούμενες μελέτες σε συνολικό δείγμα 13.000 ατόμων. Διαπίστωσε ότι κάθε 5% αύξηση στην κατανάλωση πολυακόρεστων λιπαρών συνοδεύεται από 10% μείωση καρδιακών νοσημάτων, που μεταφράζεται σε κατά ένα πέμπτο μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπάθειας μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων ετών. 

Οι εδικοί υποστηρίζουν ότι ο περιορισμός της κατανάλωσης των κορεσμένων λιπαρών που βρίσκονται στο βούτυρο και το κρέας, είναι μέρος μόνο ενός υγιεινού διατροφικού προγράμματος. Συνιστούν στους ενήλικους να μην καταναλώνουν περισσότερο από 11% κορεσμένα λίπη. Και αυτό γιατί τα λιπαρά αυξάνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, ένας από τους κύριους λόγους απόφραξης των αρτηριών της καρδιάς. Τα πολυακόρεστα λιπαρά, από την άλλη, έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς ανεβάζουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης.

 www.preventionmag.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !