Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ξηρασία και υποσιτισμός μαστίζουν τη Σομαλία


Η ξηρασία στην Σομαλία απειλεί 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ ο υποσιτισμός ωθεί όλο και περισσότερους να πουλήσουν... τα σπίτια τους και να φύγουν, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του γραφείου συντονισμού των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Βάλερι Έιμος.

"Η Σομαλία έχει έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς εκτοπισμένων στον κόσμο και αυτή η κατάσταση βρίσκεται στο σημείο να μετατραπεί σε μία πολύ μεγάλη καταστροφή λόγω της απειλής της ξηρασίας σε όλη τη χώρα", πρόσθεσε η κ. Έιμος, σε συνέντευξη Τύπου.

"Ο υποσιτισμός έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών στη νότια Σομαλία και 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 32% του πληθυσμού, βρίσκονται αντιμέτωποι με την κρίση. Οι οικογένειες πουλούν τα υπάρχοντά τους, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιών και της γης τους για να επιβιώσουν", πρόσθεσε.

"Μερικοί από αυτούς τους πληθυσμούς βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχονται από ένοπλες ομάδες ισλαμιστών ανταρτών, κάτι που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη" σημείωσε η Βάλερι Έιμος.
PROTO THEMA

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !