Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Αγάπη μου , απόψε θα αργήσω .

Για τις περισσότερες γυναίκες η «αντρική ερωτική φύση» παραμένει τόσο ακατανόητη ώστε να αντιμετωπίζουν το θέμα της απιστίας είτε σαν κάτι που συμβαίνει «μόνο στις άλλες» είτε σαν το τέλος του κόσμου, όταν το βιώσουν πλέον προσωπικά. Κι όμως, στο βιβλίο της σχετικά με την αντρική απιστία με τίτλο «Αγάπη μου, απόψε θ' αργήσω» (Εκδόσεις Ιβίσκος) η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια δρ Φαίδρα Λογοθέτη αποδεικνύει ότι με την κατάλληλη γνώση και πληροφόρηση η αντρική απιστία αντιπαλεύεται έξυπνα, ρεαλιστικά και, κυρίως, αποτελεσματικά. Ακόμα πιο ελπιδοφόρο είναι ότι με την ίδια γνώση μπορούμε ν' αποφύγουμε ν' αποκτήσουμε δύο σκληρές... εκφύσεις ανάμεσα στα μαλλιά!

Μέτρα πρόληψης
Πώς πρέπει να λειτουργείς μέσα στη σχέση ώστε να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα να σε απατήσει ο σύντροφός σου; Η ρουτίνα και οι υποχρεώσεις, η σεξουαλική ανία, η έλλειψη ευαισθησίας, επικοινωνίας και κατανόησης, οι απραγματοποίητες προσδοκίες, οι υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, η αδιαφορία, η ανάγκη για επιβεβαίωση ή και για περιπέτεια οδηγούν στην ψυχική και σωματική απομάκρυνση του ζευγαριού. Να πώς θα την αποφύγεις:

1. Φρόντισε την εικόνα σου. Όχι για να μην τον χάσεις, αλλά επειδή «η παραμέληση του εαυτού μας αποτελεί σημάδι ότι παραμελούμε την ίδια μας τη σχέση», όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας (www.askitis.gr) ο δρ Θάνος Ασκητής. Εξάλλου, η υπερβολική άνεση βλάπτει. Δεν γίνεται να αδιαφορείς για το αν είσαι βαμμένη ή άβαφτη, χτενισμένη ή αχτένιστη, και κυρίως για την προσωπική σου υγιεινή.
2. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στο σεξ. Είναι προτιμότερο να μείνουν κάποια ρούχα ασιδέρωτα προκειμένου να έρθετε σε επαφή, κι ακόμα προτιμότερο είναι ν' αναζητάς συνεχώς νέες τεχνικές ικανοποίησης και για τους δυο σας, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία σου να απογειωθεί.
3. ’φησε εκτός κρεβατοκάμαρας τις σκέψεις, τα προβλήματα και τα παιδιά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, τα περισσότερα ανδρόγυνα -αλλά ιδιαίτερα οι γυναίκες- ξεχνούν τον προηγούμενο ρόλο τους -δηλαδή αυτόν του συντρόφου- όταν μπαίνουν στον επόμενο, δηλαδή το γονεϊκό, με αποτέλεσμα το έντονο ερωτικό στοιχείο που υπήρχε ανάμεσά τους σταδιακά να ατονεί.
4. Απόφυγε τις σκηνές ζηλοτυπίας και την κριτική. Και στις δύο περιπτώσεις δείχνεις ότι περιμένεις τον άλλον «στη γωνία», έτοιμη για επίθεση, κι αυτό σημαίνει ότι ο γάμος σου έχει ήδη πάρει άσχημη τροπή. Κατά τους ψυχολόγους δε, η επιθετική συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα
συσσωρευμένης δυσαρέσκειας και θυμού και εκφράζει με λανθασμένο τρόπο «θέλω» τα οποία δεν έχουν ικανοποιηθεί.
5. Έχε πάντα μια καλή κουβέντα στο στόμα και ένα φιλί. Ένα τηλεφώνημα στη δουλειά για να του θυμίσεις πόσο τον αγαπάς, ένα ενθαρρυντικό σχόλιο, ένα κομπλιμέντο, ένα ζεστό χάδι λειτουργούν σαν αντίδοτο στην αποξένωση και κρατούν τη σχέση ζωντανή! 
Αναγνώρισε τα σημάδια
Όπως αναφέρει η δρ Φ. Λογοθέτη στο βιβλίο «Αγάπη μου, απόψε θ' αργήσω», συνήθως το πρώτο στοιχείο απιστίας είναι η ενοχή. Αυτό σημαίνει ότι ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σου, σου χαρίζει δώρα, εκδηλώνει με ιδιαίτερη θέρμη την ερωτική του επιθυμία. Σημάδια από κραγιόν ή μέικ απ, άγνωστα αρώματα στα ρούχα του, προφυλακτικά ή χάπια τύπου Viagra, αυξημένα χιλιόμετρα στο κοντέρ του αυτοκινήτου του είναι μερικά μόνο από τα 950 επιπλέον καταγεγραμμένα ενοχοποιητικά στοιχεία. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, εκτός από αυτά, ανησυχητικό είναι αν...

...αλλάζει συμπεριφορά.
 Βαριέται να κάνετε μαζί πράγματα, είναι αφηρημένος, απόμακρος, οξύθυμος, επικριτικός, λέει ψέματα που δεν είναι δύσκολο ν' ανακαλύψεις και «εξαφανίζεται» μετά από κάθε καβγά.
...απουσιάζει παραπάνω από παλιότερα, από το σπίτι ή τη δουλειά.
...αλλάζει εξωτερικά. Ξεκινάει δίαιτα, γυμναστήριο, υιοθετεί ένα πιο μοντέρνο look κι αρχίζει να χρησιμοποιεί καλλυντικά.
...μιλάει πολύ στο κινητό του τηλέφωνο, ανταλλάσσει μηνύματα, αποκτά δεύτερο αριθμό και  μεταμορφώνεται σε κομπιουτερά.
...προσέχει περισσότερο το αυτοκίνητό του, διατηρώντας το πάντα καθαρό.
...διαχειρίζεται διαφορετικά πλέον τα οικονομικά. Γίνεται, δηλαδή, πιο «σφιχτός» στο σπίτι αλλά, την ίδια ώρα, έχει στο πορτοφόλι του περισσότερα μετρητά.

Και τώρα τι κάνουμε;
Τι γίνεται όμως αν ο σύντροφός σου έχει ήδη απιστήσει; Πώς μπορείς να χειριστείς την απιστία, πρακτικά και συναισθηματικά; Η πρώτη σκέψη που περνά από το μυαλό κάθε απατημένου είναι ο χωρισμός. Αποτελεί όμως και την πιο ενδεδειγμένη λύση; Η δρ Φ. Λογοθέτη λέει: «Η επούλωση του τραύματος της απιστίας για πολλά ζευγάρια μπορεί να μην είναι οριστική. Μπορεί να γλείφεις τις πληγές σου για χρόνια. Αν βέβαια ο σύντροφός σου δεν συνειδητοποιεί τον πόνο που προκάλεσε, δεν δείχνει μεταμέλεια, ρίχνει όλο το φταίξιμο πάνω σου και εξακολουθεί να υπερασπίζεται την παράνομη σχέση του, τότε ο γάμος σου δεν παίρνει γιατρειά. Αν, πάλι, εσύ έχεις αποφασίσει έτσι κι αλλιώς να τον εγκαταλείψεις, μη χάνεις χρόνο σε σχέδια εκδίκησης. Προχώρησε παραπέρα και μην ασχοληθείς άλλο με έναν άνθρωπο που σε απάτησε και ίσως ακόμα σε απατά».

Η απιστία, πάντως, δεν αποτελεί απαραίτητα λόγο διαζυγίου. Αποτελεί σίγουρα το σύμπτωμα μιας δυσλειτουργικής σχέσης και λειτουργεί σαν καμπανάκι ότι στο επικοινωνιακό, συναισθηματικό, σεξουαλικό κομμάτι της, σε θέματα σεβασμού, εμπιστοσύνης, οικειότητας και εκτίμησης πρέπει ν' αλλάξουν άμεσα πολλά.

Τα είδη του άπιστου«Η συζυγική ευτυχία δεν είναι πάντα ένας καλός λόγος για να κρατήσει έναν άνδρα πιστό στη σχέση του», λέει η δρ Φ. Λογοθέτη. Διάβασε τους τύπους των άπιστων αντρών όπως αναφέρονται στο βιβλίο «Αγάπη μου, απόψε θ' αργήσω»:
Ο συναισθηματικά χωρισμένος: Έχει από καιρό απομακρυνθεί ψυχικά από τη σύντροφό του, αλλά χρειάζεται μια καλή -και συγχρόνως έντονη- δικαιολογία για να τελειώσει οριστικά μαζί της.
Ο ευκαιριακός: Ενδίδει στις ενδιαφέρουσες, απρόβλεπτες ευκαιρίες, παρότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με τη σύντροφό του, ούτε καν στο θέμα του σεξ. Για εκείνον, όμως, η απιστία είναι ένα παιχνίδι.
Ο πολέμιος του χρόνου: Ο άντρας αυτός αισθάνεται ότι γερνά, αρνείται ωστόσο να αποδεχτεί την εξωτερική της -και συγχρόνως τη δική του εξωτερική- φθορά. Έτσι, λοιπόν, απιστεί επιλέγοντας μία αρκετά νεότερή του γυναίκα, την οποία είναι διατεθειμένος ακόμα και να εξαγοράσει οικονομικά.
Ο νάρκισσος μισογύνης: Ο άντρας αυτός, που συνήθως είναι πολύ ελκυστικός, δεν εκτιμά το γυναικείο φύλο, χρησιμοποιεί τις γυναίκες για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του, απιστεί συστηματικά και απροκάλυπτα, αλλά ποτέ δεν δένεται μαζί τους συναισθηματικά.
Ο αγχωμένος: Νιώθει ότι μία εξωσυζυγική σχέση μπορεί να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει το στρες που του προκαλούν διάφορες πιεστικές καταστάσεις που δεν σχετίζονται άμεσα με το γάμο του (από την απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου μέχρι τα επαγγελματικά και τα οικονομικά του).
Ο επιτυχημένος: Ο επαγγελματικά καταξιωμένος άντρας θεωρεί ότι έχει κάθε δικαίωμα να απολαύσει τους καρπούς της επιτυχίας του. Αντιμετωπίζει την απιστία σαν μια εμπειρία ηδονής και σαν ένα προνόμιο του φύλου του.
Ο σεξουαλικά στερημένος: Με μεγάλη ευκολία και ελάχιστες ενοχές, ο εν λόγω άντρας καταφεύγει σε μια εξωσυζυγική σχέση όταν η σύντροφός του δεν έχει τις ίδιες με εκείνον σεξουαλικές ορμές, όταν δεν τον ελκύει πια ή όταν αρνείται κάποιες ερωτικές πρακτικές.
Ο νοσταλγός: Είναι ο πατέρας που ζηλεύει τη ζωή των έφηβων παιδιών του. Θέλει να αισθανθεί ξέγνοιαστος, να φλερτάρει και να κάνει έρωτα στα κρυφά.
Ο παραδοσιακός: Πρόκειται για τον άντρα που διαχωρίζει τις γυναίκες σε «καλά» και «κακά» κορίτσια. Έχει παντρευτεί ένα κορίτσι για σπίτι, ολοκληρωμένη ερωτική απόλαυση όμως μπορεί να του προσφέρει μόνο κάποια κακιά!
Ο οικογενειάρχης: Είναι ο άντρας ο οποίος ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι η προσωπική του ζωή είναι πλέον απόλυτα παιδοκεντρική. Η σύντροφός του έχει εδώ και χρόνια σταματήσει να παρατηρεί την εμφάνισή του ή να επαινεί τις σεξουαλικές του επιδόσεις και αξιολογεί άλλες αρετές του ως πιο σημαντικές, όπως το να είναι καλός πατέρας και να αποταμιεύει χρήματα.
Ο μη συγκρουσιακός: Προσποιείται ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στο γάμο του, παρότι αυτά είναι κάτι παραπάνω από φανερά. Ξεκινά μία σχέση φιλίας με μια άλλη γυναίκα, πρόθυμη να τον ακούει, που σύντομα καταλήγει σε σχέση πάθους και έρωτα.
Ο απόμακρος: Είναι ο άντρας που αρνείται να δεθεί συναισθηματικά με τη σύντροφό του, οπότε καταφεύγει σε λύσεις της μιας βραδιάς.
Ο αποθαρρημένος: Συμβιώνει με μία γυναίκα που τον κριτικάρει και τον υποτιμά. Η εξωσυζυγική σχέση ξεκινά από την ανάγκη του για μια ρομαντική συντροφιά.
Ο έφηβος επαναστάτης: Πρόκειται για ένα χαριτωμένο «Πίτερ Παν» ο οποίος θυμώνει τη δυναμική γυναίκα του με την ανωριμότητά του, αλλά δεν την εγκαταλείπει γιατί αναγνωρίζει σε αυτήν όλα τα προσόντα μιας επιβλητικής μαμάς. Κάνει, λοιπόν, τις αταξίες του σαν έφηβος και επιστρέφει στη σίγουρη αγκαλιά της.
Ο εκδικητικός: Απιστεί από οργή, πιστεύοντας ότι και η σύντροφός του τον απατά. Σε κάθε περίπτωση, αισθάνεται ότι έχουν θίξειν  ανδρισμό του».

minimarket

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !