Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Δυο τελικοί για το κύπελλο!


Μεγάλα ντέρμπι με θέα τα ημιτελικά. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (18:00- CONN-X) και ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΚ (21:00-CONN-X)…
Με δύο μεγάλα ντέρμπι συνεχίζεται η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, την Τετάρτη. Η κλήρωση έφερε αντιμέτωπες τις τέσσερις πρώτες ομάδες της Σούπερ Λίγκα με θέα δύο εισιτήρια για τους "4" και στην σημερινή πρώτη πράξη θα προσπαθήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση.
Ο δεύτερος τη τάξει θεσμός προσφέρει άλλωστε την ευκαιρία για ένα τίτλο και ο κάθε μονομάχος έχει τις δικές του φιλοδοξίες.
Στο γήπεδο "Καραϊσκάκη", ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Ολυμπιακός φιλοξενεί τον τρίτο της κατάταξης ΠΑΟΚ στην πρώτη πράξη του ζευγαριού.
Οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν όνειρα για κατάκτηση του νταμπλ και θα επιδιώξουν να φτάσουν σε ένα σκορ που θα τους δώσει τον τίτλο του φαβορί ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα.
Ο "Δικέφαλος του Βορρά" από την άλλη πλευρά στοχεύει στην κατάκτηση ενός τίτλου στην τρέχουσα σεζόν και ένα θετικό αποτέλεσμα απόψε θα του δώσει τη δυνατότητα να έχει τον πρώτο λόγο ενόψει του επαναληπτικού στο γήπεδο του.
Στο ΟΑΚΑ εξάλλου, ο Παναθηναϊκός ως τυπικά γηπεδούχος θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ σε μία παραδοσιακή κόντρα δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της χώρας.
Οι "πράσινοι" θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια για υπεράσπιση του τίτλου τους που κατέκτησαν στον προηγούμενο τελικό κόντρα στον Άρη και ένα καλό αποτέλεσμα απόψε θα αποτελέσει βάση για την είσοδο στα ημιτελικά.
Στην αντίπερα όχθη, η "Ενωση" έχοντας χάσει σημαντικό έδαφος στο πρωτάθλημα και μένοντας και εκτός συνέχειας στο Γιουρόπα Λιγκ, βλέπει το Κύπελλο ως διέξοδο για διάκριση στην φετινή περίοδο. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ(18:00- CONN-X): Έχοντας το αβαντάζ των πέντε βαθμών στην κορυφή του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει το αβαντάζ για το πρωτάθλημα αλλά κάνει όνειρα και για το νταμπλ.

Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και στον θεσμό του Κυπέλλου και να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του δεύτερου τη τάξει θεσμού.

Στο πρωτάθλημα ήδη μετρούν το 9 στα 9 μεταξύ των οποίων ήταν και η νίκη με 3-0 επί του "Δικεφάλου του Βορρά" για το πρωτάθλημα.Έτσι με οδηγό αυτή την επιτυχία, οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν το προβάδισμα έναντι των "ασπρόμαυρων".

Οι Θεσσαλονικείς από την άλλη πλευρά θα παραταχτούν στο γήπεδο "Καραϊσκάκη" με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους δώσει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς στο γήπεδο της Τούμπας.

Το Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί στόχο για τον ΠΑΟΚ που φιλοδοξεί να φτάσει έως το τέλος του δρόμου και να κατακτήσει τον τίτλο.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο προπονητής των γηπεδούχων, Ερνέστο Βαλβέρδε δεν υπολογίζει τους Φουστέρ, Ουρτάδο, Ντουντού και ο Μάκης Χάβος για τους φιλοξενούμενους τους Βιτόλο, Μαλεζά.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Σταύρος Τριτσώνης του συνδέσμου Αθήνας. Βοηθοί του θα είναι οι Σπυρίδων Τρύφωνας(Κέρκυρας) και Χρήστος Μπαλτάς(Αχαϊας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά πριν από δύο χρόνια(2008-2009) στον δεύτερο τη τάξει θεσμό και πάλι μάλιστα στα προημιτελικά με τους "ερυθρόλευκους" να παίρνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά και στην συνέχεια να κατακτούν το τρόπαιο.

Στο πρώτο παιχνίδι, ο "Δικέφαλος του Βορρά" επικράτησε με 1-0 με γκολ του Κονσεϊσάο ενώ στον επαναληπτικό οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 2-0 στην παράταση.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα με γκολ του Ντιόγκο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-0 και στην παράταση ο Ντάρμπισιρ σημείωσε το δεύτερο και "χρυσό" όπως αποδείχτηκε γκολ.


Παναθηναϊκός-ΑΕΚ(21:00-CONN-X): Αθηναϊκό ντέρμπι με θέα την τετράδα διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τις δύο ομάδες να επιζητούν την διάκριση μέσω του δεύτερου τη τάξει θεσμού.

Οι "πράσινοι" ως τυπικά γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο, συνεχίζοντας και την προσπάθεια για την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησαν πέρυσι κόντρα στον Άρη στον τελικό.

Το 2011 ξεκίνησε με καλύτερες προυποθέσεις για το "τριφύλλι" που μετράει το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα και επομένως "ποντάρει" και στην καλή ψυχολογία που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας.

Κάτι ανάλογο όμως συμβαίνει και με την ΑΕΚ που προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες εκτός έδρας για την Σούπερ Λίγκα οι οποίες μάλιστα συνδυάστηκαν και από καλές εμφανίσεις.

Οι "κιτρινόμαυροι" έχοντας χάσει έδαφος στο πρωτάθλημα αλλά και μετά και τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, αντικρίζουν το Κύπελλο ως διέξοδο για διάκριση στην τρέχουσα σεζόν.

Οδηγός τους στο αποψινό παιχνίδι θα είναι και η νίκη που πέτυχαν κατά του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι που είχε διεξαχθεί την τρέχουσα σεζόν για το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ με το γκολ του πρώην πλέον παίκτη της ομάδας, Ράφικ Τζιμπούρ.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ζεσουάλντο Φερέιρα για τους "πράσινους" δεν υπολογίζει τους Ζιλμπέρτο και Μπουμσόνγκ ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι Τζόρβας και Γκοβού.

Ο Μανόλο Χιμένεθ για τους "κιτρινόμαυρους" δεν θα έχει στην διάθεση του τους Καφέ, Μανωλά και Γεωργέα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Δημήτρης Καλόπουλος του συνδεσμού Μακεδονίας. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτρης Σαραϊδάρης(Μακεδονίας) και Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορίνθου)

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά στο θεσμό την περίοδο 2004-2005 στη φάση των "16" με τους "κιτρινόμαυρους" να παίρνουν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Στο πρώτο παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ με γηπεδούχο την "Ενωση", το σκορ ήταν 1-1 ενώ στην ρεβάνς στο "Απόστολος Νικολαϊδης", ο "δικέφαλος"επικράτησε με 3-1 του "τριφυλλιού".

Sport24.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !