ΛΟΝΔΙΝΟ. Δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες ανακοίνωσαν ότι η μεν μία αποκωδικοποίησε το γονιδίωμα της άγριας φράουλας, ενώ η άλλη το γονιδίωμα μιας ποικιλίας κακάο που χρησιμοποιείται στην παρασκευή της σοκολάτας γάλακτος.
Η αποκωδικοποίηση του DΝΑ της άγριας φράουλας έγινε από πολυπληθή διεθνή ομάδα ερευνητών και η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού το συγκεκριμένο φρούτο θεωρείται συγγενές με πολλά άλλα φρούτα, όπως το μήλο, το αχλάδι και το ροδάκινο. Ετσι, εκτός από την ανάπτυξη νέων πιο ανθεκτικών στις ασθένειες και στις περιβαλλοντικές συνθήκες ποικιλιών της φράουλας, είναι πιθανό να συμβεί το ίδιο και με τα «συγγενικά» φρούτα. Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι αυτές οι νέες ποικιλίες θα καλλιεργούνται πιο εύκολα, τα φρούτα θα διατηρούνται περισσότερο καιρό φρέσκα στο ράφι και στα ψυγεία, ενώ πιθανώς να έχουν πιο δυνατή και ευχάριστη οσμή. Την ίδια στιγμή γάλλοι ερευνητές αποκωδικοποίησαν την ποικιλία κακάο Criollo, εξέλιξη που και αυτή θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέων ποικιλιών που θα είναι πιο ανθεκτικές και θα παράγουν νέα και πιθανώς πιο γευστικά είδη σοκολάτας.
tovima
Η αποκωδικοποίηση του DΝΑ της άγριας φράουλας έγινε από πολυπληθή διεθνή ομάδα ερευνητών και η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού το συγκεκριμένο φρούτο θεωρείται συγγενές με πολλά άλλα φρούτα, όπως το μήλο, το αχλάδι και το ροδάκινο. Ετσι, εκτός από την ανάπτυξη νέων πιο ανθεκτικών στις ασθένειες και στις περιβαλλοντικές συνθήκες ποικιλιών της φράουλας, είναι πιθανό να συμβεί το ίδιο και με τα «συγγενικά» φρούτα. Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι αυτές οι νέες ποικιλίες θα καλλιεργούνται πιο εύκολα, τα φρούτα θα διατηρούνται περισσότερο καιρό φρέσκα στο ράφι και στα ψυγεία, ενώ πιθανώς να έχουν πιο δυνατή και ευχάριστη οσμή. Την ίδια στιγμή γάλλοι ερευνητές αποκωδικοποίησαν την ποικιλία κακάο Criollo, εξέλιξη που και αυτή θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέων ποικιλιών που θα είναι πιο ανθεκτικές και θα παράγουν νέα και πιθανώς πιο γευστικά είδη σοκολάτας.
tovima
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου