Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι καταναλώνουν καθημερινά κρέας διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν, μεγαλώνοντας, βλάβες στα μάτια τους.
Όπως έχουν γράψει η δρ Ελέιν Τσόνγκ και οι συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας», το κρέας περιέχει ουσίες «οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε οξειδωτικές βλάβες και να ασκήσουν τοξική δράση στον αμφιβληστροειδή».
Για να διερευνήσουν τον ρόλο της κατανάλωσης κρέατος στην ανάπτυξη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 5.600 ανθρώπους.
Οι πιθανότητες ανάπτυξης της συγκεκριμένης βλάβης ήταν κατά 47% αυξημένες μεταξύ των εθελοντών που έτρωγαν κόκκινο κρέας καθημερινά σε σύγκριση με όσους το προτιμούσαν πιο σπάνια.
zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου