Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η μυρωδιά σου με τρελαίνει!

Η μυρωδιά μιας γυναίκας είναι ελκυστικότερη ορισμένες μέρες του μήνα.
Αυτό λέει μια νέα μελέτη που «κάρφωσε» τους άνδρες να ρουθουνίζουν τη μυρωδιά από τις …μασχάλες των γυναικών.

«Ενδιαφερθήκαμε εάν η μυρωδιά της μασχάλης αλλάζει πέρα από τον εμμηνορροϊκό κύκλο», λέει ο συντάκτης της μελέτης Dr Havlieek του τμήματος ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο του Charles, στην Πράγα. «Για να το αποδείξουμε αυτό, ζητήσαμε από μια ομάδα γυναικών να φορέσουν τα βαμβακερά μαξιλάρια τους στις μασχάλες για 24 ώρες».

Οι γυναίκες δεν φόρεσαν αρώματα, δεν χρησιμοποίησαν αποσμητικά, έφαγαν τα πικάντικα ή δύσοσμα τρόφιμα, όπως παστουρμά, σπαράγγια, κάπνισαν σωρό τσιγάρων, ήπιαν το καταπέτασμα οινοπνεύματος και χρησιμοποίησαν ορμονικά αντισυλληπτικά, όπως το χάπι.

Η μυρωδιά του σώματος συλλέχθηκε κατά τη διάρκεια τριών φάσεων: εμμηνορροϊκός (στην αρχή) θυλακοειδής (μεταξύ της πρώτης ημέρας της εμμηνόρροιας και της αρχής της ωορρηξίας) και στο εύφορο στάδιο.

«Τα φρέσκα μαξιλάρια εκτιμήθηκαν στη συνέχεια για την ελκυστικότητα και την έντασή τους ως αποτέλεσμα από μια ομάδα 42 ατόμων» γνωστή ως Havlieek Live Science.

Οι ελκυστικότερες μυρωδιές, στα εν λόγω άτομα, ήταν από την πρώτη ημέρα της εμμηνόρροιας έως και την ωορρηξία.

Ο χαρακτηριστικός εμμηνορροϊκός κύκλος 28 ημερών περιλαμβάνει τις φυσιολογικές αλλαγές που εμφανίζονται σε μια γυναίκα για να προετοιμαστούν για την δυνατότητα εγκυμοσύνης. Ελέγχεται από το αναπαραγωγικό σύστημα ορμονών.

Ένας κύκλος διαιρείται σε τέσσερα μέρη και αρχίζει την πρώτη ημέρα της εμμηνόρροιας, η οποία είναι το σκόρπισμα του ιστού και του αίματος από τη μήτρα. Ο Dr Havlieek και βοηθοί του ανακάλυψαν ότι οι άνδρες αφουγκράζονται τις μυρωδιές κατά τη διάρκεια της θυλακοειδούς φάσης. Κατά τη διάρκεια της εμμηνορροϊκής ρύσης οι μυρωδιές είναι στη χαμηλότερη ένταση τους

«Παραδοσιακά θεωρώ ότι η ωορρηξία στο ανθρώπινο θηλυκό δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην ελκυστικότητα πέρα από τον κύκλο» ισχυρίζεται η ομάδα του Dr Havlieek.

Δύο άλλες μελέτες από τις διαφορετικές ερευνητικές ομάδες κατέληξαν σε παρόμοια συμπεράσματα. Αλλά εκείνες οι έρευνες χρησιμοποίησαν τις μπλούζες για τη δειγματοληψία οσμών, «καθιστώντας το δύσκολο να επισημάνουν την πηγή της μυρωδιάς».

Τέλος, τα πρόσωπα των γυναικών αλλάζουν επίσης κατά τη διάρκεια του μήνα.

Οι ερευνητές ελπίζουν να ανακαλύψουν κάποια μέρα, ποιες χημικές ενώσεις είναι υπεύθυνες για τις αλλαγές οσμών πέρα από τον εμμηνορροϊκό κύκλο μιας γυναίκας
newsbomb.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !