Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Πρότυπο οικολογικό σπίτι κατασκευάζεται στο Βάμο στα Χανιά

Με κύριο υλικό τον πηλό, κατασκευάζεται στο Δράπανο του δήμου Βάμου στα Χανιά ένα πρότυπο οικολογικό κτήριο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2011.
Το οικολογικό σπίτι κατασκευάζεται με βασικό υλικό τον πηλό, και στόχος της προσπάθειας είναι να φέρει τους ανθρώπους σε επαφή με το υλικό αυτό, ώστε να περάσει στη συνείδησή τους ότι τα κτήρια στα οποία διαμένουμε και δραστηριοποιούμαστε μπορούν να φτιαχτούν από πηλό και να εναρμονιστούν με το φυσικό περιβάλλον.
Η οικολογική κατασκευή θα είναι μοναδική και θα περιλαμβάνει πλιθιές, ξύλινο σκελετό και αχυρόμπαλες. Η οροφή θα είναι φυτευτό δώμα και το κτήριο θα τροφοδοτείται ενεργειακά από φωτοβολταϊκά που θα τοποθετηθούν στη στέγη του. Το νερό θα συλλέγετε και θα επαναχρησιμοποιείται, αποτελώντας ζωντανό παράδειγμα εξοικονόμησης νερού.
Το οικολογικό κτήριο ήταν ένα από τα θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν στο πρώτο σεμινάριο επιχειρηματικής αειφορίας της πρώτης Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESA) στην Κρήτη, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αθήνα, το Ηράκλειο και τα Χανιά.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι διοργανωτές παρουσίασαν το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα και την υπεύθυνη επιχειρηματική πρακτική στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου ανακοίνωσαν και τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη το Μάρτιο του 2010, σε δείγμα 120 εταιρειών από την Αθήνα και την Κρήτη, η οποία επιβεβαίωσε ότι οι ιδιοκτήτες και τα στελέχη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα επιθυμούν περισσότερη εκπαίδευση και κατάρτιση σχετικά με τη βιώσιμη και παράλληλα κερδοφόρα διαχείριση των επιχειρήσεών τους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην Ελλάδα υπάρχει έλλειψη καλής ποιότητας πληροφόρησης σχετικά με την αειφόρο επιχειρηματικότητα και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, όπως και έλλειψη γνώσης για τη σωστή εφαρμογή της αειφορίας στις επιχειρήσεις». 

neakriti

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !