Οπως είδαν, εννέα στις δέκα περιπτώσεις καρκίνου οφείλονταν στο κάπνισμα, στην κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και στην απουσία φρούτων και λαχανικών από τη διατροφή (πρόκειται για παράγοντες που είναι γνωστό ότι «πυροδοτούν» την ανάπτυξη όγκων στα ηλικιωμένα άτομα). Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Επιδημιολογίας Γκάρι Μακ Φάρλαν τόνισε ότι «οι καρκίνοι του ανώτερου αερο-πεπτικού σωλήνα εμφανίζουν αύξηση παγκοσμίως και η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται σε νεαρούς ενηλίκους κάτω των 50 ετών». Ο καθηγητής προσέθεσε ότι τα ευρήματα της ομάδας του επιβεβαιώνουν πως οι συνήθεις «ύποπτοι» για πρόκληση καρκίνου στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, δηλαδή το τσιγάρο, το ποτό και η κακή διατροφή, συνεχίζουν να αποτελούν τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου και στους νέους.
Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010
Τσιγάρο και ποτό «ένοχα» για καρκίνο στους νέους
ΛΟΝΔΙΝΟ. Η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα και η ανθυγιεινή διατροφή έχουν οδηγήσει σε διπλασιασμό της εμφάνισης καρκίνων του στόματος, του λάρυγγα και του οισοφάγου σε νεαρά άτομα, προειδοποιούν ειδικοί του Πανεπιστημίου Αμπερντίν ύστερα από πενταετή μελέτη τους που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι ερευνητές μελέτησαν 350 ασθενείς κάτω των 50 ετών με καρκίνους του ανώτερου αερο-πεπτικού σωλήνα, καθώς και 400 άτομα που δεν έπασχαν από τις συγκεκριμένες μορφές καρκίνου.
Οπως είδαν, εννέα στις δέκα περιπτώσεις καρκίνου οφείλονταν στο κάπνισμα, στην κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και στην απουσία φρούτων και λαχανικών από τη διατροφή (πρόκειται για παράγοντες που είναι γνωστό ότι «πυροδοτούν» την ανάπτυξη όγκων στα ηλικιωμένα άτομα). Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Επιδημιολογίας Γκάρι Μακ Φάρλαν τόνισε ότι «οι καρκίνοι του ανώτερου αερο-πεπτικού σωλήνα εμφανίζουν αύξηση παγκοσμίως και η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται σε νεαρούς ενηλίκους κάτω των 50 ετών». Ο καθηγητής προσέθεσε ότι τα ευρήματα της ομάδας του επιβεβαιώνουν πως οι συνήθεις «ύποπτοι» για πρόκληση καρκίνου στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, δηλαδή το τσιγάρο, το ποτό και η κακή διατροφή, συνεχίζουν να αποτελούν τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου και στους νέους.
Οπως είδαν, εννέα στις δέκα περιπτώσεις καρκίνου οφείλονταν στο κάπνισμα, στην κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και στην απουσία φρούτων και λαχανικών από τη διατροφή (πρόκειται για παράγοντες που είναι γνωστό ότι «πυροδοτούν» την ανάπτυξη όγκων στα ηλικιωμένα άτομα). Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Επιδημιολογίας Γκάρι Μακ Φάρλαν τόνισε ότι «οι καρκίνοι του ανώτερου αερο-πεπτικού σωλήνα εμφανίζουν αύξηση παγκοσμίως και η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται σε νεαρούς ενηλίκους κάτω των 50 ετών». Ο καθηγητής προσέθεσε ότι τα ευρήματα της ομάδας του επιβεβαιώνουν πως οι συνήθεις «ύποπτοι» για πρόκληση καρκίνου στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, δηλαδή το τσιγάρο, το ποτό και η κακή διατροφή, συνεχίζουν να αποτελούν τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου και στους νέους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου