Στους ώμους, για παράδειγμα, οι ήχοι στους κάτω των 35 ετών μπορεί να
σημαίνει αστάθεια της άρθρωσης, κατά κανόνα εξαιτίας κάποιου τραυματισμού. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυσιοθεραπεία. Στους άνω των 35 έως και 60 ετών ανθρώπους οι ήχοι στους ώμους όταν συνοδεύονται από πόνους, ειδικά όταν τεντώνουν τα χέρια πάνω από το κεφάλι, σηματοδοτούν φλεγμονή. Αυτό οφείλεται συνήθως σε αρθρίτιδα. Στους αγκώνες, οι ήχοι όταν συνοδεύονται από παροδική δυσκαμψία μπορεί να δείχνουν ότι έχει ξεκολλήσει κάποιο κομμάτι χόνδρου, το οποίο έχει σκληρύνει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει και τραυματισμό στο νεύρο, με αποτέλεσμα να νιώθει κανείς συχνά μυρμηγκιάσματα. Αυτό διορθώνεται με...
επέμβαση.
Στις παλάμες και τους καρπούς οι ήχοι δείχνουν τραβήγματα στους τένοντες. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συμβαίνει συνήθως στις εγκύους ή στις μητέρες με μικρά παιδιά. Αν εξελιχθεί σε τενοντίτιδα, οι ενέσεις με αντιφλεγμονώδη ή η επέμβαση δίνουν λύση.
Οι γοφοί είναι το μέρος που έχει πιο συχνά θορύβους, αλλά αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Αν ο θόρυβος συνοδεύεται από πόνο, τότε το πιθανότερο είναι ότι τραυματίζεται ο ιστός γύρω από την κοιλότητα της άρθρωσης. Είναι κάτι που προκαλείται με την ηλικία, αλλά μπορεί να σημαίνει και αρχή αρθρίτιδας. Στους αστραγάλους δε, μπορεί να προκληθεί ο πιο μεγάλος ήχος ανθρώπινης άρθρωσης, όταν διαρρηγνύεται ο αχίλλειος τένοντας. Οι πιο μικρής έντασης θόρυβοι μπορεί να είναι απλοί τραυματισμοί του τένοντα. Στα γόνατα, ο ήχος όταν εκδηλώνεται με πόνο και αίσθηση ακονίσματος, «δείχνει» αρθρίτιδα. Τέλος, ήχους μπορεί να κάνει και το σαγόνι. Αυτό συμβαίνει σε αρκετούς ανθρώπους λόγω ανατομίας, ωστόσο μπορεί να είναι και ένδειξη κροταφογναθικής αρθρίτιδας.
trelokouneli
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου