λαιμαργίας.Πρόκειται για ολιγοθερμιδικά μικρογεύματα, που μεσολαβούν στο μεσοδιάστημα μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού και αντίστοιχα μεσημεριανού - βραδινού γεύματος.
Προτείνουμε λοιπόν:
Ξηροί καρποί (μια μικρή χούφτα) , όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Οι ξηροί καρποί περιέχουν θρεπτικά συστατικά και ¨καλά λιπαρά¨, ευεργετικά για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, όπως της καρδιάς, καθώς επίσης, συμβάλλουν και στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Γαλακτοκομικά προϊόντα (όπως γιαούρτι, τυριά.. κλπ) χαμηλά σε λιπαρά
Ωμά λαχανικά και φρούτα. Μια ποικιλία πολύχρωμων φρέσκων λαχανικών και φρούτων στο καθημερινό σας διαιτολόγιο αποτελούν πηγή άπεπτων φυτικών ινών- καταπολεμά δυσκοιλιότητα, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.
Τα βατόμουρα, (όταν είναι παγωμένα, η γεύση τους μοιάζει με σορμπέ). Μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να ικανοποιήσει την επιθυμία για γλυκό, ενώ επιπλέον είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Αν τα προτιμάτε φρέσκα, περιοριστείτε σε μια μερίδα(1/2 φλιτζάνι τσαγιού).
Μεταλλικό νερό
Τσάϊ κάθε είδους
Eπιμέλεια :
Αντωνίου Τίνα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστημονικός συνεργάτης Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.)
Πηγή: newsit.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου