Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Κάπου .... - Η ταινία που Μάγεψε !

http://comps.fotosearch.com/comp/UNN/UNN685/u10307657.jpg

Ο απίθανος, τραγελαφικός, μοναχικός κόσμος ενός ηθοποιού του Χόλιγουντ είναι το θέμα της ταινίας «Κάπου» (Somewhere») της Σοφίας Κόπολα, που προβλήθηκε σήμερα στο διαγωνιστικό τμήμα του 67ου φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας.

Ο Τζόνι Μάρκο (ένας πολύ εκφραστικός Στίβεν Ντορφ), διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, χωρισμένος με τη γυναίκα του και την κόρη του, ζει ανάμεσα σε μια απαιτητική δουλειά (συνεντεύξεις, ταξίδια στο εξωτερικό, προετοιμασία στο στούντιο για τα γυρίσματα), το ποτό, τις άσκοπες διασκεδάσεις και το περιστασιακό σεξ. Κάποια στιγμή, η γυναίκα του, που, για άγνωστο λόγο, αποφασίζει να εξαφανιστεί για ένα διάστημα, του αφήνει για μερικές μέρες την κόρη τους. Στο διάστημα αυτό, με την επαφή με την 11χρονη κόρη του, ο Τζόνι αρχίζει να γίνεται άλλος άνθρωπος και να βλέπει μια αχτίδα αλλαγής - έστω και μικρή - στη ζωή του.

Ο ήρωας της Κόπολα, όπως και εκείνος στην παλαιότερη ταινία της «Χαμένος στη μετάφραση», ζει σε μια αποξενωμένη απ’ αυτόν κοινωνία. Μια ζωή που τον έχει αφαιμάξει και τον έχει μετατρέψει σε είδος ζόμπι. Κατάσταση που η σκηνοθέτρια σκιαγραφεί με χιούμορ και ειρωνεία, τονίζοντας τις απαράδεκτες συχνά απαιτήσεις της διασημότητας, απαιτήσεις που γνωρίζει από πρώτο χέρι, όντας κόρη ενός διάσημου σκηνοθέτη. Η κάμερά της καταγράφει με λιτότητα και άνετο ρυθμό τη βασανιστική αυτή πορεία του πρωταγωνιστή της, έτσι που να δημιουργείται η κατάλληλη ατμόσφαιρα, φέρνοντας στο νου τις πρώτες ταινίες του Τζιμ Τζάρμους. Μια ταινία σχόλιο πάνω στον κινηματογράφο και τις απαιτήσεις που συχνά οδηγούν τους σταρ σε υπαρξιακά αδιέξοδα. 
newsbeast


Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !