Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ζωγραφική σώματος...μία από τις πιο συναρπαστικές μορφές τέχνης

Η ζωγραφική σώματος ή bodypainting είναι μία άλλη μορφή οικιστικής τέχνης που αντί για καμβά χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δέρμα. Είναι γνωστή επίσης και ως προσωρινό τατουάζ και θεωρείται ως η πιο αρχαία μορφή τέχνης. Σε αντίθεση με το τατουάζ και άλλες μορφές τέχνης σώματος, η ζωγραφική σώματος είναι προσωρινή. Διαρκεί από μερικές ώρες έως (στην περίπτωση των "Mehndi" ή "henna tattoo"), μια-δυο εβδομάδες..
Δείτε τις φωτογραφίες...
.

Χρησιμοποιείται κυρίως στη διαφήμιση, στη φωτογράφιση των μοντέλων, στις διαδηλώσεις των απελευθερωμένων σεξουαλικά ατόμων και στο σινεμά.

Συναντάται ακόμα στους ξεχασμένους, από τον σύγχρονο πολιτισμό, λαούς και φυλές του Αμαζονίου καθώς και στους ιθαγενείς της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, των νησιών του Ειρηνικού και της Αφρικής. Αυτόχθονες λαοί επίσης της Νοτίου Αμερικής τη χρησιμοποιούν για να διακοσμήσουν τα πρόσωπα και το σώμα τους.

Από την αρχαιότητα, έχει χρησιμοποιηθεί για καμουφλάζ, θρησκευτικούς λόγους και στρατιωτικούς λόγους. Κατά τη διάρκεια της χίππικης κίνησης (δεκαετία του 1960), ήταν συνηθισμένο φαινόμενο για τις νέες γυναίκες να διακοσμούν τα μάγουλά τους με λουλούδια ή με σύμβολα της ειρήνης σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

Σαν μορφή τέχνης είναι απολύτως σεβαστή και μπορεί να προκαλέσει μία μεγάλη γκάμα συναισθημάτων. Ξεκινώντας από απόλυτη αποδοχή και θαυμασμό και τελειώνοντας με αποδοκιμασία,απέχθεια και απόρριψη.

Η ζωγραφική σώματος ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι υπάρχει κάθε λόγος θαυμασμού του ανθρώπινου σώματος και δεν πρέπει αυτό να κρύβεται κάτω από τα ρούχα. Όταν γίνεται σωστά, είναι μία από τις πιο συναρπαστικές μορφές τέχνης...

Δείτε τις φωτογραφίες...





Περισσότερες φωτογραφίες: http://clopyandpaste.blogspot.com/2010/08/blog-post_4740.html

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !