Στον περιορισμό της εμφάνισης του καρκίνου του δέρματος φαίνεται πως συμβάλλει η μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα "Daily Mail".
"Go Greek to fight off skin cancer urge diet experts". Με αυτόν τον τίτλο επισημαίνεται στο δημοσίευμα πως τα υψηλά αντιοξειδωτικά, τα οποία υπάρχουν σε πολλά λαχανικά, που χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα, φαίνεται ότι περιορίζουν το κίνδυνο καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Έτσι, εξηγείται ο περιορισμένος αριθμός τέτοιων κρουσμάτων στους πληθυσμούς της Μεσογείου σε σύγκριση με τα κατά πολύ υψηλότερα ποσοστά στη βόρεια Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι οι πρώτοι εκτίθενται πολύ περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία.
Το ελληνικό "μοντέλο" διατροφής περιέχει "συνταγές" που περιλαμβάνουν τρόφιμα, όπως ελαιόλαδο, ψάρια, γιαούρτι και πολλά φρούτα και λαχανικά, τα οποία προετοιμάζουν το σώμα με αρκετά, σχετικά αντιοξειδωτικά, μειώνοντας τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί, αναφέρει σχετικά η Δρ. Νίβα Σαπίρα (Niva Shapira) της Σχολής Ιατρικών Επαγγελμάτων του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.
Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι επιζήμια μόνο για το δέρμα, αλλά και για το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, υποστηρίζει η Δρ. Σαπίρα και προτείνει το ελληνικό "μοντέλο" διατροφής. Η "συνταγή" που υποδεικνύει περιλαμβάνει τρόφιμα, όπως ελαιόλαδο, ψάρια, γιαούρτι και πολλά φρούτα και λαχανικά.
Η Δρ. Σαπίρα υποστηρίζει βέβαια, πως τα παραπάνω μπορεί να αποδειχθούν άκρως ευεργετικά, εάν συνδυαστούν, στην παραλία, με πολλές στρώσεις από τα κατάλληλα ηλιοπροστατευτικά σκευάσματα, καπέλα κ.ά.
protothema"Go Greek to fight off skin cancer urge diet experts". Με αυτόν τον τίτλο επισημαίνεται στο δημοσίευμα πως τα υψηλά αντιοξειδωτικά, τα οποία υπάρχουν σε πολλά λαχανικά, που χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα, φαίνεται ότι περιορίζουν το κίνδυνο καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Έτσι, εξηγείται ο περιορισμένος αριθμός τέτοιων κρουσμάτων στους πληθυσμούς της Μεσογείου σε σύγκριση με τα κατά πολύ υψηλότερα ποσοστά στη βόρεια Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι οι πρώτοι εκτίθενται πολύ περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία.
Το ελληνικό "μοντέλο" διατροφής περιέχει "συνταγές" που περιλαμβάνουν τρόφιμα, όπως ελαιόλαδο, ψάρια, γιαούρτι και πολλά φρούτα και λαχανικά, τα οποία προετοιμάζουν το σώμα με αρκετά, σχετικά αντιοξειδωτικά, μειώνοντας τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί, αναφέρει σχετικά η Δρ. Νίβα Σαπίρα (Niva Shapira) της Σχολής Ιατρικών Επαγγελμάτων του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.
Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι επιζήμια μόνο για το δέρμα, αλλά και για το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, υποστηρίζει η Δρ. Σαπίρα και προτείνει το ελληνικό "μοντέλο" διατροφής. Η "συνταγή" που υποδεικνύει περιλαμβάνει τρόφιμα, όπως ελαιόλαδο, ψάρια, γιαούρτι και πολλά φρούτα και λαχανικά.
Η Δρ. Σαπίρα υποστηρίζει βέβαια, πως τα παραπάνω μπορεί να αποδειχθούν άκρως ευεργετικά, εάν συνδυαστούν, στην παραλία, με πολλές στρώσεις από τα κατάλληλα ηλιοπροστατευτικά σκευάσματα, καπέλα κ.ά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου