Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Φραγή σε περισσότερα απο 400.000 καρτοκινητά

Σε περίπου 400.000 εκτιμώνται οι «κομμένοι» συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας που δεν ταυτοποίησαν την κατοχή του καρτοκινητού τηλεφώνου τους. Η διορία που τους είχε δοθεί ήταν μέχρι την περασμένη Παρασκευή τα μεσάνυχτα, και, σύμφωνα με τις γνωστοποιήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, περίπου το 5% της ενεργούς συνδρομητικής βάσης καρτοκινητών στην Ελλάδα δεν είχε ταυτοποιηθεί με αποτέλεσμα να διακοπούν οι συνδέσεις τους.


Οι τρεις εταιρείες, Cosmote, Vodafone, Wind Hellas, σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους, ανέφεραν χθες ότι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχε ταυτοποιηθεί περίπου το 95% των ενεργών καρτοκινητών τηλεφώνων.

Οι εταιρείες, ωστόσο, δεν γνωστοποίησαν ούτε τον αριθμό των ενεργών συνδέσεων καρτοκινητών, ούτε τον αριθμό των «κομμένων» συνδέσεων. Με δεδομένο ωστόσο ότι η ενεργή συνδρομητική βάση των συνδέσεων κινητής ανέρχεται σε 9-10 εκατομμύρια, εκ των οποίων το 70% είναι καρτοκινητά, εκτιμάται ότι περίπου 300.000 έως 400.000 συνδέσεις διακόπηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, η απενεργοποίηση των καρτοκινητών έγινε μέσα σε λίγη ώρα, δεδομένου ότι είχαν «μαρκαριστεί» τα καρτοκινητά χωρίς ταυτοποίηση των ιδιοκτητών τους. Ετσι μέσα σε λιγότερο από μια ώρα, οι συνδέσεις διακόπησαν.

Οι κάτοχοι των καρτοκινητών στους οποίους υπήρξε φραγή εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων, μπορούν να καλέσουν μόνον τον αριθμό άμεσης ανάγκης 112, ενώ σε κάθε απόπειρα πραγματοποίησης κλήσης, ηχογραφημένο μήνυμα τους καλεί σε ταυτοποίηση του καρτοκινητού τους.

Ωστόσο, και η διακοπή αυτή μπορεί να είναι προσωρινή. Η ταυτοποίηση που συνεχίστηκε και το περασμένο Σάββατο και χθες Δευτέρα, οδηγεί σε επανενεργοποίηση πολλών καρτοκινητών.

Εκτιμάται δε ότι οι «ξεχασιάρηδες» ή οι «αδιάφοροι» θα προσέλθουν μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες προκειμένου να επανενεργοποιήσουν τα καρτοκινητά τους. Η δυνατότητα δε αυτή ισχύει μέχρι 31/1/2011. Τέλος οι εταιρείες υπογραμμίζουν ότι οποιοδήποτε υπόλοιπο χρόνου ομιλίας ή επικοινωνίας (π.χ. SMS, Ιnternet), δεν θ’ απολεσθεί εφόσον η ταυτοποίηση του κατόχου καρτοκινητού ολοκληρωθεί μέχρι 31/2/2011.


ΠΗΓΗ: H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !