Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Κατακόρυφη πτώση της σεξουαλικής επιθυμίας έχει προκαλέσει στις Ελληνίδες η ύφεση!

Κατακόρυφη πτώση της σεξουαλικής επιθυμίας έχει προκαλέσει στις Ελληνίδες η ύφεση και τα… παρελκόμενά της, όπως πχ το νέο ασφαλιστικό σύστημα, τα όρια συνταξιοδότησης, η εργασιακή ανασφάλεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της Εταιρία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ).

Επτά στις δέκα γυναίκες δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως ερωτική διάθεση καθώς και ότι μείωσαν τις ερωτικές τους επαφές λόγω της… περιρρέουσας οικονομικής ατμόσφαιρας.

Ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης αποτιμήθηκε αρχικά στους άνδρες. Πρόσφατη έρευνα της ΕΜΑΣ είχε καταδείξει «επιδημία» στυτικής δυσλειτουργίας και έξαρση της συζυγικής απιστίας.

Εξίσου δυσάρεστα ήταν τα ευρήματα και της νέας έρευνας στον γυναικείο πληθυσμό. Τέσσερις στις δέκα γυναίκες ομολογούν πως η ψυχολογική τους κατάσταση επηρεάστηκε πολύ αρνητικά από τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό - το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες ανερχόταν στο 26%.

Ειδικότερα, το 72% των γυναικών δήλωσαν πως η ερωτική τους διάθεση επηρεάστηκε αρνητικά, και μάλιστα πολύ, μέσα στο γάμο τους κατά την περίοδο της συζήτησης για το ασφαλιστικό. Την ίδια στιγμή, το 68% των γυναικών αναφέρουν πως έχουν μειώσει τη συχνότητα των ερωτικών τους επαφών.

«Στην αρχαία τραγωδία η Λυσιστράτη τιμωρούσε τους άνδρες για τον πόλεμο απέχοντας από το σεξ. Σήμερα οι Ελληνίδες ως σύγχρονες Λυσιστράτες τιμωρούν τον εαυτό τους αλλά και τους συντρόφους τους με την μείωση των ερωτικών επαφών», τονίζει ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος της ΕΜΑΣ, εξηγώντας ότι « η επιλογή για αποχή ή αραίωση των επαφών είναι μια παθητική στάση που προκύπτει από τις αρνητικές ψυχολογικές ενέργειες των κοινωνικών μεταβολών».

Τέλος, κατά τον ερευνητή, «η γυναίκα σύζυγος, μητέρα, ερωμένη νοιώθει πιο μετέωρη από ποτέ», όπως μαρτυρούν τα ευρήματα: το 24% των γυναικών δηλώνουν πως το κυριότερο συναίσθημα που βιώνουν είναι η ανασφάλεια , το 27% αισθάνονται πολλή απογοήτευση, το 29% οργή και μόλις το 3% εμφανίζεται λίγο αισιόδοξο για το μέλλον.

Ταυτότητα της έρευνας: Η μελέτη εκπονήθηκε από την Εταιρία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας σε συνεργασία με την εταιρία ALCO. Το δείγμα αποτέλεσαν 600 γυναίκες και άνδρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επικεφαλής ήταν ο πρόεδρος της ΕΜΑΣ κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.
 

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !