Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Φόρος στη μαριχουάνα

Στα έσοδα από το φόρο, αποσκοπεί η απόφαση του δήμου της πόλης Όκλαντ, να επιτρέψει τη δημιουργία μεγάλων μονάδων παραγωγής μαριχουάνας και να επιτρέψει τη χρήση για ψυχαγωγία σε ειδικά κέντρα. Ήδη πωλείται στα φαρμακεία. Αντιδρούν οι παραδοσιακοί
Αντιδράσεις στους μικρούς καλλιεργητές κάνναβης του Οκλαντ στην Καλιφόρνια, που
μεγαλώνουν τα φυτά με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, και διαθέτουν τις ποσότητες που βγάζουν, στα φαρμακεία για θεραπευτικούς σκοπούς, έχει προκαλέσει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να βάλει στο παιγνίδι, μεγάλες εταιρίες.
Προκειμένου να γεμίσει τα ταμεία του δήμου, το συμβούλιο προκρίνει τη δημιουργία μεγάλων μονάδων καλλιέργειας αλλά και επεξεργασίας της κάνναβης, την οποία θα μετατρέπουν εκτός από την παραδοσιακή της μορφή, που επιτρέπεται να πωλείται στα φαρμακεία και σε ίνες για ενδύματα, συστατικό για τρόφιμα, λάδι  κ.λ.π.
Το συμβούλιο μάλιστα μελετά και την περίπτωση να επιτρέψει τη δημιουργία κάνναβης και για ψυχαγωγικούς σκοπούς σε ειδικά κέντρα για το σκοό αυτό στην πόλη και το σχέδιο είναι, στο ταμείο του δήμου να περάσουν τα έσοδα από τη φορολόγηση τέτοιων επιχειρήσεων, αλλά και να αυξηθούν οι σχέσεις εργασίας.
Από την πλευρά τους, οι παραδοσιακοί μικροκαλλιεργητές αντιδρούν και υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα τους καταστρέψει οικονομικά και θα δημιουργήσει αλυσίδες τύπου γρήγορου φαγητού, μετατρέποντας τη χρήση της κάνναβης σε μαζική βιομηχανία και τους χρήστες σε απλούς καταναλωτές.
Ο αντίλογος από το δήμο είναι, ότι οι παραδοσιακές μικροκαλλιέργειες δημιουργούν κινδύνους ασφαλείας, κυρίως για πυρκαγιές, καθώς χρησιμοποιούνται λαμπτήρες θέρμανσης μεγάλης ισχύος για την ανάπτυξη των φυτών.
Ήδη πάντως, ο δήμος φορολογεί από πέρισυ τα φαρμακεία που πωλούν μαριχουάνα για θεραπευτικούς σκοπούς, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει έσοδα ύψους 1 εκ. δολαρίων.
news247

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !