Aν κινούμαστε πολύ στον δρόμο κάτω από τον καυτό ήλιο η διατροφή μας πρέπει να είναι τέτοια που να θωρακίζει τον οργανισμό για να μπορέσει ν' αντέξει. Οπως γράφει το ΒΗΜΑ τις ημέρες καύσωνα πρέπει να ακολουθούμε υποθερμιδική δίαιτα.
Οταν έχει ζέστη μειώνουμε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων στο μισό. Δηλαδή, αν κάποιος χρειάζεται 2.000 θερμίδες την ημέρα πρέπει να καταναλώνει 1.000 με 1.200 το πολύ.
Ο περιορισμός των θερμίδων πρέπει να προέρχεται από τη μείωση της κατανάλωσης στα κρέατα και στα λιπαρά φαγητά και όχι από φρούτα και λαχανικά.
Με άλλα λόγια, τις ημέρες που το θερμόμετρο «χτυπάει κόκκινο» ένα σωστό διαιτολόγιο περιλαμβάνει μισό κιλό λαχανικών την ημέρα και τέσσερις με πέντε μερίδες φρούτων.
Απαραίτητο είναι το νερό, ή εναλλακτικά τα αφεψήματα.
Ενα με δύο λίτρα νερού την ημέρα χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.Αυτή την ποσότητα μπορεί να την πάρει κάποιος πίνοντας νερό ή καταναλώνοντας σούπες, αφεψήματα,λαχανικά και φρούτα. Μάλιστα, τα αφεψήματα, π.χ. από δίκταμο, μαντζουράνα, ελληνικό τσάι,θυμάρι,δυόσμο κ.ά.,έχουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά που δρουν κατά των χρόνιων νοσημάτων, όπως είναι ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, η νόσος Αλτσχάιμερ, κτλ.
tovima
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου