Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Έρχονται «λουκέτα-εξπρές»σε 40 κέντρα και επιχειρήσεις


Λίστα με γνωστά μαγαζιά της κοσμικής και νυχτερινής ζωής, πολυχώρους διασκέδασης, οικογενειακές ταβέρνες κλπ που θα κλείσουν με λουκέτο επειδή πιάστηκαν να φοροδιαφεύγουν, σχεδιάζει να δώσει στη δημοσιότητα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών.

Μία μόλις μέρα μετά την "θυσία" των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βάζει στο στόχαστρο την "επώνυμη" φοροδιαφυγή, θέλοντας να δώσει απάντηση και στους πάσης....
φύσεως αμφισβητίες του ("τύπου" Δημ. Ρέππα και όχι μόνον) πως "δεν θα πληρώσουν την κρίση" μόνο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αλλά οι έχοντες και... φοροδιαφεύγοντες.

Τα νέα «χτυπήματα» αφορούν λουκέτα σε 15-20 μεγάλες επιχειρήσεις και άλλα τόσα νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, αλλά και διαπόμπευση επαγγελματιών από άλλους κλάδους που επίσης πιάστηκαν στα πράσα από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ με τη συνδρομή των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «λουκέτο» θα μπει σε 15 με 20 κέντρα. «Στόχος δεν είναι να κλείσουμε μικρομάγαζα σε γειτονιές, αλλά μεγάλους χώρους διασκέδασης για να δοθεί το σήμα στην αγορά πως δεν αστειευόμαστε», προσέθεσε.

Περιμένουν έσοδα 1,2 δισ. ευρώ

Πέραν της ηθικής ζημίας που προκαλείται στους επαγγελματίες με τη διαπόμπευσή τους, της οικονομικής ζημίας που υφίστανται όταν μπαίνουν «λουκέτα» και του σήματος που επιχειρείται να δοθεί στην αγορά ότι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος- μετά τον λήθαργο της ΥΠΕΕ- έχει... πιάσει ξανά δουλειά, το οικονομικό επιτελείο προσδοκά και σημαντικά έσοδα ύψους 1,2 δισ. ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Προκειμένου να εξασφαλίσει ότι ένα σημαντικό μέρος των προστίμων που βεβαιώνονται καταλήγουν στα δημόσια ταμεία- καθώς το πλέον συνηθισμένο είναι η άσκηση προσφυγής κατά των αποφάσεων καταλογισμού προστίμωνέχει ήδη προχωρήσει μέσω του τελευταίου φορολογικού νόμου σε τρεις προληπτικές κινήσεις: (α) περιορίζει σε 30 μέρες από έξι μήνες το χρονικό διάστημα εντός του οποίου μπορεί να ασκηθεί προσφυγή, αυξάνει από 10% σε 25% το ποσό του προστίμου που προκαταβάλλεται και (β) ορίζει πως η άσκηση προσφυγής δεν σημαίνει πως σταματούν να τρέχουν οι προσαυξήσεις. Ετσι, όσο καθυστερεί η εκδίκαση της υπόθεσης, η οφειλή εξακολουθεί να αυξάνεται.
thema

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !