Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Τελευταίοι σε κάνναβη, πρώτοι σε ηρωίνη!!!


Στις χώρες της Ευρώπης με τη χαμηλότερη ετήσια χρήση κάνναβης, της πλέον διαδεδομένης ουσίας παγκοσμίως, κατατάσσεται η Ελλάδα, παρ' όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η «εξέλιξη» των γειτονικών χωρών Αλβανίας, Σερβίας, Βουλγαρίας σε χώρες παραγωγής.
Ακόμη, στην Ελλάδα σημειώνονται από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ηρωίνης, καθώς βρισκόμαστε στη βαλκανική οδό διακίνησης. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα, για την Ελλάδα, της ετήσιας έκθεσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά, που παρουσιάστηκε χθες από το διευθυντή του ΚΕΘΕΑ Χ. Πουλόπουλο, παρουσία της νέας προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη, εκπροσώπων κομμάτων και θεραπευτικών φορέων.


Στο μεταξύ, επείγουσα δράση κατά του... αυξανόμενου προβλήματος της κατάχρησης συνταγογραφούμενων φαρμάκων απαιτείται να λάβουν οι κυβερνήσεις παγκοσμίως σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ, καθώς οι άνθρωποι που κάνουν κατάχρηση τέτοιων ουσιών, σε ορισμένες χώρες είναι περισσότεροι απ' όσους παίρνουν ηρωίνη, κοκαΐνη και «έκσταση». Η επιτροπή του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων θέτει σε ιδιαίτερο κίνδυνο παιδιά και νέους και εστιάζεται στην κατάχρηση οπιοειδών, που πωλούνται με τις ετικέτες Oxycontin και Vidocin και έχουν προκαλέσει πολλούς θανάτους στις ΗΠΑ. Εμφανίζεται επίσης ανάγκη περιορισμού -τουλάχιστον- της εκτροπής υποκατάστατων ουσιών από προγράμματα θεραπείας στην αγορά.
«Δώστε βάρος στην πρόληψη», είναι ένα κεντρικό μήνυμα της έκθεσης, που υπογραμμίζει ότι η πρωτογενής πρόληψη πρέπει να μην είναι αποσπασματική, να εστιάζει τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
Πηγή
Bookmark and Share

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !