Το νέο χάμπουργκερ των ΜcDonald΄s περιέχει ιταλικό βοδινό, τυρί ασιάγκο και κρέμα αγκινάρας. Ο 42χρονος υπουργός Λούκα Τζάια υποστηρίζει ότι το ΜcΙtaly θα...γεμίσει τις τσέπες των Ιταλών καλλιεργητών με περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης. Αλλά σε μια χώρα όπου γεννήθηκε το κίνημα του Αργού Φαγητού και η οποία περηφανεύεται για τη νόστιμη και υγιεινή κουζίνα της, η ενθουσιώδης υποστήριξη του υπουργού στο ΜcΙtaly καταπίνεται δύσκολα και ακόμη πιο δύσκολα χωνεύεται.
Στην Πιάτσα ντι Σπάνια
Το πρώτο ιταλικό φαστφουντάδικο των ΜcDonald΄s άνοιξε το 1986 κοντά στην τουριστική Πιάτσα ντι Σπάνια της Ρώμης. Η απόβαση του αμερικανικού χάμπουργκερ στο ιστορικό κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας έδωσε την αφορμή σε έναν μέχρι τότε άγνωστο οινογαστρονόμο, τον Κάρλο Πετρίνι, να ιδρύσει το κίνημα του Αργού Φαγητού (Slow Food) ως απάντηση στη βιομηχανοποιημένη κουζίνα του φαστ φουντ. Περίπου 25 χρόνια από τότε, ο υπουργός Γεωργίας «τόλμησε» να παρουσιάσει το ιταλικό χάμπουργκερ σε εκείνο το κατάστημα της ΜcDonald΄s- τον τόπο του εγκλήματος. Και ο Κάρλο Πετρίνι απάντησε στην πρόκληση μέσα από τις σελίδες της La Repubblica, καλώντας τον υπουργό να δικαιολογήσει αναλυτικά τον ισχυρισμό του ότι από το νέο χάμπουργκερ θα ωφεληθούν οικονομικά οι Ιταλοί καλλιεργητές. Δήλωσε επίσης ότι του προκαλεί οργή το επιχείρημα του Λούκα Τζάια ότι το ΜcΙtaly «θα παγκοσμιοποιήσει την ταυτότητα της ιταλικής γεωργίας». «Η γεύση, όπως και η ταυτότητα, έχουν αξία μόνο όταν έχουν διαφορές», έγραψε στην ιταλική εφημερίδα.
Το θέμα του κρατικού χάμπουργκερ με υπουργική σφραγίδα πήρε και πολιτικές διαστάσεις, καθώς το αντιπολιτευτικό Δημοκρατικό Κόμμα (ΡD) ενοχλήθηκε από την επιγραφή «με τη χορηγία του υπουργείου Γεωργίας» που συνόδευσε την παρουσίαση του ΜcΙtaly. «Νομίζω ότι νομιμοποιούμαστε να ρωτήσουμε εάν ο υπουργός Τζάια εργάζεται για την Ιταλία ή για την ΜcDonald΄s», ήταν το δηκτικό σχόλιο του Νικόντιμο Ολιβέριο, εκπροσώπου του ΡD στην επιτροπή Γεωργίας της Βουλής.
Πηγη:tanea.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου