Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

CINETROLL: «Έπιασε πάτο» η πανάκριβη ταινία που όλοι περίμεναν


CINETROLL: «Έπιασε πάτο»  η πανάκριβη ταινία που όλοι περίμεναν (;)

Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος γράφει για ένα θεαματικό 3D παραμύθι, έναν πασίγνωστος σκηνοθέτης και μια τεράστια χρηματική επένδυση από ένα μεγάλο στούντιο που βρέθηκαν στα αζήτητα. Και το ξερατό της Barbie.

Η πρώτη μεγάλη αποτυχία του 2013, είναι πλέον εδώ, σε μια ταινία που φαινομενικά είχε όλα τα φόντα για το αντίθετο. Ή μήπως όχι; Tουλάχιστον αυτό, το «μήπως όχι» δείχνει η απόφαση της Warner Bros να μετακινήσει την αρχική ημερομηνία εξόδου της που ήταν προγραμματισμένη για τον περασμένο Ιούνιο, στο σαββατοκύριακο που μας πέρασε όπως και η αλλαγή του τίτλου στο πιο οικογενειακό, από «Τζακ ο φονιάς γιγάντων» («Jack The Giant killer» που ήταν αρχικά, σε «Τζακ, ο κυνηγός γιγάντων» («Jack The Giant slayer»).
Τυπικό παράδειγμα μιας παραγωγής που στα χαρτιά φαινόταν ότι είχε όλα τα φόντα μιας σούπερ επιτυχίας που να δικαιολογεί το κόστος της αλλά στην πράξη όχι. Γιατί ανεξάρτητα από το θεαματικό ή όχι (δεν το έχω δει ακόμα) τελικό αποτέλεσμα της ταινίας, για το οποίο οι κριτικές είναι ιδιαίτερα χλιαρές, το πρόβλημα μάλλον βρίσκεται πολύ πιο πίσω. Στη σύλληψη της, και την απόφαση του να γυριστεί: Η ιστορία του «Τζακ και της Φασολιάς» σε πιο ενήλικο, βίαιο αλλά συγκρατημένο και ταυτόχρονα προσιτό στο παιδικό κοινό, πακέτο με άγνωστους πρωταγωνιστές (αν εξαιρέσεις τους συμπληρωματικούς ρόλους του Γιούαν Μακ Γκρέγκορ και του Στάνλεϊ Τούτσι) ειλικρινά δε φαίνεται η καλύτερη ιδέα για ένα μεγάλο σουξέ.

Τουλάχιστον όχι τόσο καλή όσο οι υπεύθυνοι της Warner Bros φάνηκε να σκέφτονταν όταν έδωσαν το «πράσινο φως» της πραγματοποίηση της. Και σαν ταινία, διεκδικεί πλέον τη θέση της στην ιστορία, ως ενός τρανταχτό δείγμα λάθος υπολογισμού από τους παντογνώστες των μεγάλων στούντιο, παρά την πρώτη της θέση στο αμερικάνικο box office του σαββατοκύριακου που μας πέρασε.
Γιατί την να την κάνεις την πρώτη θέση, αν σου αποφέρει μόλις 28 εκ. δολάρια σε ένα χλιαρό συνολικά τριήμερο; Είσπραξη που αναμένεται να σφυροκοπηθεί ακόμα περισσότερο την επόμενη εβδομάδα, με την κυκλοφορία του παραμυθένιου «Οz: Μέγας και Παντοδύναμος» που κινείται στο ίδιο τερέν αλλά με την υπογραφή της Disney. Σε ένα φιλμικό προϊόν που δυσκολεύεται να βρει το κοινό του ανάμεσα στο παιδικό και ενήλικο κοινό, παρά τα επαναληπτικά γυρίσματα που συνέβησαν κατ' εξακολούθηση. Και που συνήθως είναι προάγγελος προβλημάτων.
Δυστυχώς, το οικονομικό φιάσκο της ταινίας, φαίνεται να επηρρεάζει δυσμενώς ακόμα περισσότερο την καριέρα του σκηνοθέτη Μπράιαν Σίνγκερ. Ο οποίος μπορεί να εντυπωσίασε με τους «Συνήθεις Υπόπτους» του το 1995 και να ανανέωσε το είδος των κινηματογραφικών κομιξάδικων διασκευών με τους «X-Men» το 2000 και το 2003, όμως τα τελευταία χρόνια, πέφτει από τη μία αποτυχία στην άλλη. Τόσο με τον φιλόδοξο «Σούπερμαν» του 2006 όσο και με την ιστορική, πιο καλλιτεχνική αλλά εξ' ίσου αποτυχημένη «Επιχείρηση Βαλκυρία» το 2008. Πιο αναλυτικά το αμερικάνικο box office, για το τριήμερο 1-3 Μαρτίου, διαμορφώθηκε ως εξής:
1. ΤΖΑΚ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΓΙΓΑΝΤΩΝ: 28 εκ. δολάρια
2. ΙDENTITY THIEF: 9.71 εκ. Δολάρια (107 σύνολο)
3. 21 AND OVER: 9 εκ. δολάρια
4. O TEΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ 2: 8,03 εκ. δολάρια
5. SNITCH: 7,7 εκ. δολάρια (24,4 σύνολο)
Τραγελαφικό και ενδεικτικό της ελληνικής κινηματογραφικής κατάστασης και το ελληνικό box office για την αντίστοιχη περίοδο. Πώς αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις ένα τετραήμερο, μόλις 102.008 θεατών, με πρώτη ταινία το ξερατό καρτούν «Barbie, η μπαλαρίνα με τις μαγικές πουέντ»; Τεράστια η αποτυχία της νέας ταινίας του Γκας Βαν Σαντ με τον Ματ Ντέιμον, «Η γη της Επαγγελίας» με μόλις 2.290 εισιτήρια σε μεγάλο αριθμό αιθουσών και ευχάριστη έκπληξη τα 1.128 εισιτήρια σε μία μόλις αίθουσα, του αριστουργηματικού «Χαμένου Παραδείσου». Πιο αναλυτικά, η πρώτη πεντάδα διαμορφώθηκε ως εξής:
1. BARBIE, H MΠΑΛΑΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΠΟΥΕΝΤ: 11.373 εισιτήρια
2. EΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΑRGO: 9.951 εισιτήρια (157.542 εισιτήρια)
3. Η ΑΓΑΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ: 9.652 εισιτήρια (113.318 σύνολο)
4. ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ: 7.558 εισιτήρια (82.646 σύνολο)
5. ΟΜΟΡΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ: 7.013 εισιτήρια
**ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook.com/tazthebuzz, στο twitter.com/klarinabourana, κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb SIGAIKA PRODUCTIONS, για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !