Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Σοβαρό πλήγμα για την Κρήτη από την κρίση στην Κύπρο


Μέχρι την Κρήτη φτάνουν οι επώδυνες συνέπειες της κρίσης στην Κύπρο με την δεινή κατάσταση της οικονομίας στην γειτονική χώρα να προκαλούν σημαντικό πλήγμα στις κρητικές εξαγωγές προς τη Μεγαλόνησο...
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου και πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Αλκιβιάδης Καλαμπόκης η ρευστή κατάσταση στην Κύπρο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους Κρητικούς επιχειρηματίες που εξάγουν τα προϊόντα τους στη γείτονα χώρα. 
Η Κύπρος είναι μια προσκείμενη εξαγωγικά χώρα για την Ελλάδα. Έχει όμοιες ανάγκες εμπορικα και αποτελεί την 6η ή την 7η αγορά στην οποία η χώρα μας κάνει τις περισσότερες εξαγωγές. Το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή θα αποτελέσει μακροπρόθεσμα σοβαρό πλήγμα για τη χώρα μας αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η Ελλάδα θα καταγράψει απώλειες της τάξεως των 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίων από τις εξαγωγες ανέφερε ο ίδιος. 

Ο ίδιος δεν επεσήμανε πως σοβαρές απώλειες θα καταγράψουν και οι κρητικές επιχειρήσεις που είχαν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την κυπριακή αγορά εξάγοντας προϊόντα όπως νερό, αναψυκτικα, κηπευτικά, λάδι, φρούτα και βιομηχανικά προϊόντα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !