Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 5 χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο υγιούς βίου


Η Ελλάδα ανάμεσα στις 5 χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο υγιούς βίου

Δικαιώνεται για μία ακόμη φορά η μεσογειακή διατροφή αφού σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat. Συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ευρώπης των 27 θα συμπληρώνουν χωρίς προβλήματα υγείας τα 62 χρόνια ζωής.

Σύμφωνα με άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η νέα έρευνα της Eurostat, συνδυάζει μακροημέρευση με την καλή κατάσταση του οργανισμού και παρουσιάζει τις 5 χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο υγιούς βίου.
Πρώτη στην κατάταξη έρχεται η Σουηδία, με προσδόκιμο κατά τη γέννηση τα 70 χρόνια για τις γυναίκες και τα 71 για τους άνδρες, ενώ ακολουθούν η Μάλτα, η Νορβηγία το Λουξεμβούργο και η Ελλάδα με προσδόκιμο κατά τη γέννηση τα 66,9 για τις γυναίκες και τα 66,4 για τους άνδρες.
Οι ερευνητές επισημαίνουν όταν οι Έλληνες φτάσουν τα 50 χωρίς προβλήματα υγείας τότε έχουν σίγουρα μπροστά τους άλλα 19-20 χρόνια ζωής.
Στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου με τις χώρες έρχονται η Σλοβενία με προσδόκιμο τα 54 και η Σλοβακία με προσδόκιμο τα 52 χρόνια ζωής


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !