Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Το πιο μικρό εστιατόριο στον κόσμο


Το πιο μικρό εστιατόριο στον κόσμο βρίσκεται στην Αμερική και συγκεκριμένα στοΛαςΒέγκας.
Ονομάζεται "é" και σερβίρει μόλις 8 άτομα μπροστά στο μπαρ, που λειτουργεί και ως ανοιχτή κουζίνα!
Για τους εραστές της γευσιγνωσίας αλλά και της γκουρμέ κουζίνας, τρεις σεφ προετοιμάζουν ιδιαίτερα πιάτα για τους οκτώ καλεσμένους, τα οποία προσφέρονται σε "γύρους" και περιλαμβάνουν 8 πιάτα κάθε φορά, κυρίως, ορεκτικά και επιδόρπια, προσωπική επιλογή του διάσημου σεφ Χοσέ Αντρέ (José Andrés).
Το εστιατόριο βρίσκεται στον τρίτο όροφο του πολυσύχναστου ξενοδοχείου "Cosmopolitan" και μέσα στο εστιατόριο "Jaleo".
Η τιμή για τα καθορισμένα μενού αγγίζει το ποσό των 2.500 ευρώ για τα οκτώ άτομα και στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα ποτά, που είναι επιλογή και αυτά του καταστήματος.
Η ονομασία του εστιατορίου εμπνεύστηκε από τις λέξεις "excellent" και "extraordinary", που παραπέμπουν στα εξαιρετικά και εκπληκτικά φαγητά που σερβίρει, τα περισσότερα μαγειρεμένα με βάση το υγρό άζωτο!

Ο αρχιτέκτονας Ντέιβιντ Ρόκγουελ (David Rockwell) σχεδίασε το μαγικό δωμάτιο υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του διακοσμητή Τζούλι Καπέλα (Juli Capella), ενώ το χρώμα που κυριαρχεί στο χώρο είναι το φλογερό κόκκινο, όπως άλλωστε και το ταμπεραμέντο του εστιατορίου.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !