Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

H Μάγια Τσόκλη έγινε ζυθοποϊός στην Τήνο με την μπύρα Νήσος


Στην υγειά της Μάγιας Τσόκλη: Έγινε ζυθοποϊός στην Τήνο  με την μπύρα Νήσος

Γνωρίζει όσο λίγοι τα μυστικά της ελληνικότητας, του σωστού marketing των ελληνικών προϊόντων και του πλούτου της χώρας μας. Η Μάγια Τσόκλη εφαρμόζει στην πράξη τις γνώσεις της αυτή τη φορά μέσω της μικροζυθοποϊας Νήσος που δημιούργησε στο αγαπημένο της νησί, την Τήνο.


Από τις τελευταίες μέρες του 2012 ευφάνταστες εικόνες από μπουκάλια μπύρας με την ελληνικότατη επωνυμία Νήσος πλημμύρισαν τις σελίδες του facebook με φόντο το τοπίο της Τήνου. Ήταν τα πρώτα δείγματα που προέκυψαν από τη δοκιμαστική παραγωγή της μικροζυθοποιϊας που έστησε η Μάγια Τσόκλη στην Τήνο – ήδη από τον περασμένο Ιούνιο ασχολείται εντατικάμε την προετοιμασία της. Μάλιστα η ίδια η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έγραψε στην προσωπική της σελίδα: «Μία νέα μικροζυθοποιΐα ετοιμάζεται στην Τήνο... Γεννητούρια θα έχουμε, με το καλό, στην αρχή του νέου έτους».
Η Μάγια Τσόκλη δεν είναι μόνη της σε αυτή την επιχειρηματική προσπάθεια με το έντονα ελληνικό στοιχείο: βασικοί μέτοχοι είναι η Ελίνα και ο Κωστής Δάλλας, αλλά και ο Αλέξανδρος Κουρής που γνωρίζει όσο λίγοι τον χώρο του τουρισμού μέσα από σειρά ερευνών και ήταν από τους βασικούς εισηγητές της έννοιας της «εμπειρίας» στον ελληνικό τουρισμό,κόντρα στο εμμονικό στερεότυπο της ευζωίας τύπου Ζορμπά. Ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα «Κοινή Γνώμη» των Κυκλαδων είπε:«Η ιδέα υπήρχε στο μυαλό μας, αλλά αποφασίσαμε να την κάνουμε πραγματικότητα τον περσινό χειμώνα. Ένα Σαββατοκύριακο, χιόνιζε θυμάμαι, ήμασταν με τη Μάγια στην Tήνο και το φίλο μας καθηγητή στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, Φίλιππο Παπαδόπουλο. Το συζητήσαμε και σταδιακά αποφασίσαμε ότι η ιδέα έπρεπε να γίνει πραγματικότητα. Έτσι άρχισαν όλα...»
Καλωσορίζοντας το νέο «νησί»
Η μπύρα Νήσος παράγεται στη Βάγια της Τήνου. Εκεί βρίσκονται οι εγκαταστάσεις, δίνοντας εργασία, κίνητρα και κυρίως έμπνευση στους ντόπιους σε μια δύσκολη χρονική στιγμή. Στη σελίδα της μπύρας στο facebook αναφέρεται χαρακτηριστικά : «Είμαστε άνθρωποι της Θάλασσας και των Κυκλάδων... Αγαπάμε το Αρχιπέλαγος και πιστεύουμε ότι μόνο η Παραγωγή μπορεί να συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη της χώρας και των νησιών μας. Έτσι, συγκεντρώσαμε τις δυνάμεις μας σ'έναν Τόπο και σ'ένα Προϊόν που μας εμπνέουν: Την Τήνο και τη Μπύρα!
Η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο, γεννήθηκε λοιπόν στη Βαγιά, στο χώρο της παλιάς ταβέρνας Ροδιά, που μετατρέψαμε σε βιοτεχνικό κτίριο. Οι χώροι διαμορφώθηκαν ειδικά για να στεγάσουν τον ογκώδη εξοπλισμό του ζυθοποιείου που μας ήρθε από τις τέσσερεις γωνιές του πλανήτη.
Ιδρυτές: Αλέξανδρος Κουρής, Μάγια Τσόκλη, Ελίνα και Κωστής Δάλλας.

Αποκλειστικός σκοπός της "Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο" είναι η παραγωγή, εμφιάλωση και χονδρική διάθεση μπύρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια διευρυμένη αλυσίδα αξίας, στην οποία θα συμμετέχουν και θα μοιράζονται το εμπορικό όφελος όλες οι σχετικές με τα τρόφιμα και ποτά επιχειρήσεις. Ο προσανατολισμός μας και η επιθυμία μας είναι να έχουμε όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας ως συνεργάτες μας.
Ξεκινάμε με πάθος και τη φιλοδοξία να γίνουμε πρότυπο, τόσο ως προϊόν τοπικής παραγωγής, όσο και ως παράδειγμα περιφερειακής παραγωγικής επένδυσης που θα προσθέσει αξία στην οικονομία των Κυκλάδων προς όφελος τόσο των μόνιμων κάτοικων όσο και των πολυάριθμων επισκεπτών τους.»


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !