Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Τα κινέζικα ρούχα περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες!


Τα κινέζικα ρούχα περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες!
Η γαλλική εφημερίδα "Le Monde" επαναφέρει με δημοσίευμά της το θέμα των επικίνδυνων χημικών ουσιών όπως το βενζένιο και η τολουένη, που είναι υψηλά καρκινογόνες ουσίες και περιέχονται στα είδη ρουχισμού που εισάγονται από την Κίνα!
Η κατάσταση έχει κριθεί τόσο σοβαρή ώστε ήδη οι αρμόδιες αρχές σε Γαλλία αλλά και σε Ολλανδία και Βέλγιο έχουν αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Στο θέμα αυτό είχε αναφερθεί λίγο καιρό πριν και η "Greenpeace" που είχε ανακοινώσει ότι "χημικές ουσίες ύποπτες ότι μπορεί να προκαλούν καρκίνους και ορμονικές διαταραχές εντοπίσθηκαν σε προϊόντα μεγάλων κατασκευαστών ενδυμάτων".

Ανάμεσα στις μάρκες που αναφέρθηκαν από τη μη κυβερνητική οργάνωση για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος είναι οι Zara, Calvin Klein, Levi's και Li Ning. Η Greenpeace αγόρασε το 2012 δείγματα ενδυμάτων από είκοσι μάρκες, τα οποία πωλούνται σε 29 χώρες και περιφέρειες του κόσμου.
Επρόκειτο για παντελόνια, μπλουζάκια, εσώρουχα και φορέματα κατασκευασμένα κυρίως στην Κίνα και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες και στη συνέχεια υπέβαλε τα υφάσματα σε αναλύσεις.
"Περίπου στα δύο τρίτα των 141 δειγμάτων εντοπίσθηκαν αιθοξυλιωμένες εννεϋλοφαινόλες (NPE)", όπως έδειξαν τα αποτελέσματα. Μερικά ρούχα έφεραν εξάλλου βαφές που περιείχαν καρκινογόνες αμίνες.
Οι αιθοξυλιωμένες εννεϋλοφαινόλες (NPE) είναι χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται συχνά ως απορρυπαντικά σε πολλές βιομηχανικές διαδικασίες και στην παραγωγή φυσικών και συνθετικών υφασμάτων. 
Τα ευρωπαϊκά λιμάνια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών φυσικά, έχουν μετατραπεί αθόρυβα σε περιοχές υψηλότατου τοξικού κινδύνου.
Το δημοσίευμα της "Le Monde" εξηγεί ότι το 15% με 20% από τα εκατομμύρια κοντέινερς που καταφτάνουν κάθε μέρα στις αποβάθρες των λιμανιών της Ευρώπης περιέχουν χημικές ουσίες και τοξικές αναθυμιάσεις που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, καθότι καρκινογόνες και νευροτοξικές, απειλώντας άμεσα την υγεία τόσο των εργατών όσο και τους ίδιους τους καταναλωτές.
Η παρουσία αναθυμιάσεων οφείλεται αφενός στη χρήση χημικών εντός των κοντέινερς προκειμένου να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα της μούχλας και των τρωκτικών, αφετέρου στη χημική σύσταση των ίδιων των προϊόντων, τα οποία απελευθερώνουν τοξικά αέρια και άλλες επιβλαβείς ουσίες.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !