Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

IFO: Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην δραχμή


IFO: Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην δραχμή


Την εκτίμηση ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στην δραχμή θα βοηθήσουν την χώρα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της εξέφρασε ο οικονομολόγος και επικεφαλής του Οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου (IFO), Χανς – Βέρνερ Ζιν.
Αναφερόμενος στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής, τις χαρακτήρισε λάθος, ενώ μαζί με συναδέλφους του σχεδιάζουν δημόσια έκκληση προς την Ανγκελα Μέρκελ κατά των αποφάσεων.

Στο προσχέδιο που βρίσκεται στη διάθεση του Spiegel Online, τονίζεται ότι στην καγκελάριο ασκήθηκαν «πιέσεις» για να συναινέσει.
Ο Χανς-Βέρνερ Ζιν έχει προειδοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι σε περίπτωση που διαλυθεί η ευρωζώνη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας θα πρέπει να «ξεγράψει» τις απαιτήσεις 500 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει έναντι άλλων κεντρικών τραπεζών.
«Είμαστε παγιδευμένοι» λέει χαρακτηριστικά ο Γερμανός οικονομολόγος.
Η δημόσια έκκληση θα φέρει, μεταξύ άλλων, την υπογραφή του οικονομολόγου Μπερντ Ράφελχουσχεν, του πρώην προέδρου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών DIWΚλάους Τσίμερμαν, αλλά και του καθηγητή Στατιστικής Βάλτερ Κρέμερ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !