Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Νέα μέθοδος αντισύλληψης για άνδρες σε μορφή τζελ ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα

Νέα μέθοδος αντισύλληψης για άνδρες σε μορφή τζελ ήρθε να ανατρέψει τα δεδομέναΤο νέο τζελ πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, πριν μπορέσει να διατεθεί στο εμπόριο.
Τα προκαταρκτικά ευρήματα από τη χρήση του παρουσιάσθηκαν στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Ενδοκρινικής Εταιρείας των ΗΠΑ, το οποίο διεξήχθη στο Χιούστον.
Όπως είπαν η δρ Γουάνγκ και συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, επιστράτευσαν 56 υγιείς άνδρες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τριών ειδών τζελ: ένα που περιείχε σκέτη τεστοστερόνη, ένα που περιείχε τον πειραματικό συνδυασμό με συγκεκριμένη δόση προγεστίνης και ένα τρίτο που περιείχε τον πειραματικό συνδυασμό με διαφορετική δόση προγεστίνης.


Οι άντρες άλειφαν καθημερινά και επί έξι μήνες το τζελ που τους αναλογούσε σε δύο σημεία του σώματός τους (στο μπράτσο και στην κοιλιά).
Ποσοστό έως 89% των ανδρών που χρησιμοποίησαν τις συνδυασμένες φόρμουλες παρουσίασαν μείωση των συγκεντρώσεων των σπερματοζωαρίων τους σε επίπεδα κάτω του 1 εκατομμυρίου ανά χιλιοστό του λίτρου σπέρματος, με το 78% να φτάνουν στο σημείο της εκμηδένισης.
Απ’ όσους χρησιμοποίησαν σκέτη τεστοστερόνη, μείωση σε επίπεδα κάτω του 1 εκατομμυρίου ανά χιλιοστό του λίτρου παρουσίασε το 23%.
Η φυσιολογική συγκέντρωση σπερματοζωαρίων είναι πάνω από 15 εκατομμύρια ανά χιλιοστό του λίτρου σπέρματος.
Οι συνδυασμοί τεστοστερόνης/προγεστίνης δρουν διακόπτοντας την παραγωγή των ορμονών που ρυθμίζουν την παραγωγή σπερματοζωαρίων στους όρχεις, εξήγησε η δρ Γουάνγκ.

Ένα σημαντικό και προς το παρόν αναπάντητο ερώτημα του όλου εγχειρήματος είναι οι δυνητικές ανεπιθύμητες ενέργειες του αντισυλληπτικού τζελ, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα εάν η δράση του είναι αναστρέψιμη.
Οι ερευνητικές ευελπιστούν ότι τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν με τις μελλοντικές, μεγαλύτερες και πιο παρατεταμένες δοκιμές τους.
Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Παιδικής Υγείας & Ανθρώπινης Ανάπτυξης (NICHD) των ΗΠΑ, αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !