Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Guardian: Οι Έλληνες Κροίσοι ζουν πλουσιοπάροχα, δεν τους αγγίζει η κρίση


Guardian: Οι Έλληνες Κροίσοι ζουν πλουσιοπάροχα, χωρίς να τους αγγίζει η κρίση

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης, η τάξη των πλούσιων της Ελλάδας έλαμψε δια της... απουσίας της, γράφει σε άρθρο της η εφημερίδα Guardian περιγράφοντας την ζωή των ζάμπλουτων «κατοίκων» των Σπετσών που με τις ιδιωτικές παραλίες, τα ακριβά σπίτια και τα πανάκριβα κότερα δεν δείχνουν να τους έχει επηρεάσει η κρίση.Η αρθρογράφος της Guardian υποστηρίζει ότι η ζωή για τους Έλληνες Κροίσους δεν έχει αλλάξει καθόλου τα τελευταία τρία χρόνια. Προτιμούν τα ακριβά φαγητά, τις απολαύσεις και δεν δείχνουν να τους απασχολεί τι θα γίνει την Κυριακή των εκλογών.

Όπως υπογραμμίζει η κυρία Smith που υπογράφει το άρθρο, η Ελλάδα είναι βαθύτατα διχασμένη τρεις μέρες πριν τις εκλογές, αλλά στο νησί των εφοπλιστών, των ολιγαρχών και των σταρ των μίντια η κρίση και η απελπισία των Αθηνών φαντάζει σαν κάτι πολύ μακρυνό. Παράλληλα, αναφέρει την άποψη ενός εφοπλιστή -κάτοικου του Λονδίνου- που υποστηρίζει ότι την κρίση την έφεραν οι ίδιοι οι Έλληνες, γιατί «άφησαν τους απατεώνες και τη διαφθορά να εξαπλωθούν».
Στις Σπέτσες, συνεχίζει η εφημερίδα, η οικονομική κρίση δεν έφτασε ποτέ και ούτε πρόκειται. «Οι δουλειές δεν θα μπορούσαν να πηγαίνουν καλύτερα», λέει ευτυχισμένη μια ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων στις Σπέτσες -χτυπώντας ξύλο- στη δημοσιογράφο της Guardian.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι από το ξεκίνημα της κρίσης, οι Έλληνες ολιγάρχες που έκαναν τεράστιες περιουσίες από τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, τις τράπεζες και τις κατασκευές προσπάθησαν συστηματικά να σταθούν μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Η αρθρογράφος υποστηρίζει ακόμα ότι οι 900 περίπου εφοπλιστικές οικογένειες που κέρδισαν πολλά από το αφορολόγητο και ελέγχουν το 15% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου, κράτησαν χαμηλό προφίλ. Σημειώνει ωστόσο, ότι ο εφοπλιστικός κλάδος συνεισέφερε πάνω από 175 δισ. ευρώ σε συνάλλαγμα την τελευταία δεκαετία, την ώρα που το δημόσιο χρέος της χώρας είναι συνολικά 280 δισ.
Ωστόσο, την ώρα που οι «απλοί Έλληνες ωθούνται στην φτώχεια από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», επισημαίνει η Guardian, οι πλούσιοι Έλληνες ήταν απασχολημένοι με το να βγάζουν στο εξωτερικό τα λεφτά τους ή να αγοράζουν ακριβά ακίνητα σε άλλες χώρες. Αναφέρει μάλιστα ότι μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ένα ποσό της τάξης των 4 δισ. ευρώ έφυγε από τη χώρα ενώ κάνει λόγο για Έλληνες που στέλνουν τις γυναίκες τους στο εξωτερικό για ψώνια ενώ στην πραγματικότητα η αποστολή τους είναι να μεταφέρουν μεγάλα ποσά στις τράπεζες της Ελβετίας και της Κύπρου.
Και καταλήγει το άρθρο τονίζοντας ότι «οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν ξεχάσει ότι εκείνοι που ωφελήθηκαν περισσότερο από το διεφθαρμένο σύστημα που έριξε στα γόνατα την Ελλάδα -ξεκινώντας από τις κατασκευαστικές εταιρείες που είχαν πλουσιοπάροχα συμβόλαια με το κράτος- είναι τώρα εκείνοι που τρέχουν στην έξοδο καθώς το πλοίο βουλιάζει»...

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

online παιχνίδια που παιζουν τώρα


powered by Agones.gr - Stoixima

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

syng

SYNC BLOGS GreekBloggers.com Neemo.gr Entertainment Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Chania - Crete

Akti Olous Hotel Elounda

E S P R E S A K O S

E S P R E S A K O S
Hot Pics.....σε ομορφαινει !